Класичний салат з пекінської капусти з куркою і сухариками – страва дуже ситна й при цьому проста й швидка в приготуванні. Вона стане незамінною частиною святкового та повсякденного меню. Її особливість в тому, що вона чудово поєднується з різними видами напоїв та гарнірів.
Покрокове готування салату з пекінської капусти з куркою та сухариками
Перед початком процесу необхідно вимити капусту та підготувати всі компоненти.
- Відварюємо філейну частину та ріжемо за вподобанням.
- Пекінська капустинка нарізується дрібними квадратиками.
- Сир ріжемо невеличкими кубиками (бажано такими самими, як філе);
- Додаємо все в салатник, підсолюємо та перчимо й заправляємо, постійно помішуючи.
Перед подачею на стіл домішуємо сухарики або прикрашаємо ними страву, якщо подаємо в більш плоскій ємності. При бажанні можна зверху потрусити нарізаною зеленню. Як варіант можна не перемішувати, а викласти пошарово на велику тарілку.
Варіанти приготування
В залежності від смакових вподобань людини можна віднімати або додавати компоненти.
- Щоб приготувати салат з пекінської капусти з куркою і кукурудзою потрібно додати до класичного рецепту баночку консервованої кукурудзи. В такому випадку сухарі не обов’язкові або беруться лише з сирним смаком.
- Для любителів болгарського перцю можна зробити салат з копченою куркою і пекінською капустою та перцем. До нього пасую часникова заправка та морква по-корейські. Прикрашати немає сенсу, адже він виходить дуже яскравим.
Змінювати рецептуру можна по будь-якому приводу та додавати щось сезонне.
На свято робимо салат більш урочистим
Святковим варіантом буде додавання ананасів або апельсинів. Щоб правильно приготувати салат з куркою і ананасами і пекінською капустою потрібно ретельно поєднувати смаки. Наприклад, курочка краще ніжна та варена, а не копчена. Зелень має бути свіжа, а страва більш ситна. Можна покришити також варені яйця.
Найголовніше – красива подача. Відмінним варіантом буде викладати все пошарово, попутно наносячи майонезну сітки на кожний шар окремо. Велике блюдо, в центрі якого такий салат, зверху потрушений дрібно нарізаною зеленню, а навколо нього сухарі з гілочками петрушки приверне увагу та не залишить нікого байдужим. Також краще подати окремо лимонний сік для найвибагливіших гурманів.