Перейти до основного вмісту

Суші з куркою: покроковий рецепт

Суші з куркою: покроковий рецепт
40 хв.
2 персони

Суші з куркою – це страва європейської кухні, але готується вона за традиційною азійською технологією. Використовування курячого м’яса як основного інгредієнта знайшло попит нещодавно, але завдяки цікавим смаковим властивостям сьогодні суші з куркою шануються не тільки гурманами. Страва вдало гармонує з традиційними рецептами, до складу яких входять риба, креветки, авокадо та інші компоненти.

Необхідні інгредієнти
Філе

1-2 шт.

Рис
Рис

150 г підготовленого рису для суші (його потрібно зварити й заправити рисовим оцтом)

Огірок
Огірок

1 шт.

Крем-сир
Крем-сир

80 г

Лист норі
Лист норі
Ікра тобіко
Ікра тобіко
Соєвий соус
Соєвий соус

Секрети приготування cуші з куркою

Суші з куркою рецепт не потребує використання складових певного бренду. Вибір виробника соєвого соусу, листочків норі, ікри та інших інгредієнтів залежить від власних вподобань кухаря.

Секрет простого приготування суші залежить від правильно підібраного рису. Звичайні варіанти не підійдуть. Тут потрібен спеціальний рис для страв азійської кухні. Рецепт приготування вказано на пакунку. Важливо: готовий рис повинен бути клейким, що спрощує приготування ролів. Для придання йому особливих смакових властивостей замість солі використовується рисовий оцет. Суші потребує використання охолодженого рису, але фахівці не рекомендують ставити посуд в холодильник. Ідеальною виступає кімнатна температура.

Рецепт приготування суші з куркою: етапи

Покроковий рецепт.

  1. Підготувати куряче філе. Його потрібно ретельно промити й висушити за допомогою паперових рушників.
     
  2. Підсмажити м’ясо з додаванням олії. Достатньо 3-5 хвилин з кожного боку на розігрітій сковороді. Філе повинно охолонути, після чого його потрібно нарізати соломкою.
     
  3. Очистити огірок і видалити насіння. Це допоможе уникнути зайвої вологи, що відіб’ється на смакових властивостях суші.
     
  4. Для приготування суші з курки на лист норі потрібно нанести щільний шар рису, залишаючи по 2 см з боків (наносити рис краще вологими руками).
     
  5. Від краю до краю листа норі викладається куряча грудка, огірок, вершковий сир, ікра.
     
  6. Вільний від рису край листа норі обережно змащується водою. Далі потрібно скрутити лист за допомогою бамбукового килимка.

Страва готова. Залишається тільки розрізати рол на 6 або 8 частин. Щоб уникнути розгортання листа, рол вкладається на дошку швом донизу. Спочатку він розрізається навпіл, а потім у 2 або 3 етапи створюється потрібна кількість суші.

Поради щодо вживання

Традиційно роли з куркою подаються із соєвим соусом. Щоб урізноманітнити смак, додатково на стіл можна поставити васабі та маринований імбир. Для начинки разом із курячим м’ясом використовується авокадо та інші складові, враховуючи власні смакові вподобання. Важливо: вживати страву потрібно відразу по приготуванні.

Є бажання приготувати рол з куркою? На нашому сайті можна придбати якісне куряче м’ясо, вартість якого залишається в доступних межах.