Перейти до основного вмісту

Страви з курки в мультиварці

Страви з курки в мультиварці
45 хв.
4 персони

Куряче філе — це відмінний вибір для приготування в мультиварці через те, що це м'ясо виходить дуже соковитим та смачним. Його легко готувати, та цей процес не займе у вас багато часу.

Необхідні інгредієнти
Філе

2 шт.

Олія соняшникова
Олія соняшникова

2 ст. л.

Бульйон
Бульйон

2 ст. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

Для приготування у мультиварці чудово підійде куряче філе. Це м’ясо добре робити як окремим блюдом, так і поєднувати з різними овочами та соусами. Страви з курки в мультиварці виходять ароматними та дуже смачними.

Спосіб приготування

Спочатку добре промийте філе під холодною водою і висушіть його паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Мультиварка має бути в режимі «обсмажування». Влийте в неї олію. Коли вона розігріється, можна додавати куряче філе. Його необхідно обсмажити до золотистого кольору.

В окремій чаші змішайте всі улюблені спеції та після того, як філе підрум’янитися, посипте ними та перемішайте, щоб м’ясо вкрилося ароматними травами з усіх боків. Тепер необхідно встановити режим «тушкування» і готувати страву протягом 30-40 хвилин.

Готові блюда з курки в мультиварці подавайте із салатом чи запеченими овочами. Це просто неповторне поєднання смаку та ароматів.

Універсальні поради

Куряче філе – це універсальний продукт, який можна поєднувати з різними інгредієнтами.

Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, то можна додати деякі овочі, такі як цибуля, часник, морква, гриби, помідори, солодкий перець або будь-які інші, які ви більше любите.

Якщо ви бажаєте отримати більш соковиту страву, приготуйте філе в соусі. Для цього замість курячого бульйону додайте до мультиварки помідори у власному соку або сметану. Любителі прянощів можуть використовувати каррі або інші спеції на свій смак.

Також будь-який рецепт можна зробити дієтичним, замінивши рослинну олію на оливкову та готувати філе на пару.

Різноманітність страв з курячого філе

Куряче філе — це один із найпопулярніших інгредієнтів у кулінарії. Це низькокалорійний і багатий на білок продукт, який може бути приготовлений безліччю способів. Пропонуємо вам рецепти з курячого філе в мультиварці:

  • м’ясо у вершково-грибному соусі – чудовий варіант для вечері при свічках;
  • курка в томатному соусі – проста та смачна страва на кожен день;
  • курячі котлети – класичний рецепт;
  • філе в кисло-солодкому соусі – страва азійської кухні, яка не залишить вас байдужими.

Який би ви рецепт не вибрали, страви з філе курки в мультиварці – це завжди смачно та корисно.