З курячої грудки можна приготувати смачний та соковитий стейк. Оскільки ця страва не є жирною, можна не хвилюватися щодо фігури. Правильно приготована страва буде танути в роті. Рекомендується використати декілька секретів під час приготування, щоб стейки з курки вийшли ароматними та соковитими. Необхідно дотримуватись кожного кроку рецепту. Тоді готувати буде легко, а страва вийде смачною.
З курячої грудки можна приготувати смачний та соковитий стейк. Оскільки ця страва не є жирною, можна не хвилюватися щодо фігури. Правильно приготована страва буде танути в роті. Рекомендується використати декілька секретів під час приготування, щоб стейки з курки вийшли ароматними та соковитими. Необхідно дотримуватись кожного кроку рецепту. Тоді готувати буде легко, а страва вийде смачною.
Рецепт приготування стейка з курки
Для приготування стейка з курячого філе знадобляться два куриних філе, сіль та перець (за смаком), гранульований часник (1/2 ч. л.), рослина олія (30 мл), пшенична мука (100 г). Стейк з курячого філе рецепт:
В перчу чергу треба підготувати куряче філе. Розрізати м’ясо на дві частини та надати йому плоску форму. Просушити філе паперовими рушниками чи серветками. Якщо пропустити цей етап, мука буде налипати на м’ясо та почнуть з’являтися непотрібні шматочки. Посолити та поперчити частини філе з обох сторін.
Як отримати соковитий стейк
Присипати м’ясо мукою. Це необхідно, щоб філе зберегло свою соковитість. Зайву муку бажано стряхнути. Розігріти рослину олію на сковорід, та обжарювати філе на середньому вогні без кришки. Щоб отримати запашний аромат, стейки потрібно посипати гранульованим часником.
Стейки з курячого філе виходять ароматними та соковитими. Можна подавати на стіл з будь-яким овочевим салатом.
Як ще можна приготувати курячий стейк
Можна приготувати страву іншим способом. Для нього знадобиться один шматок філе, оливкова олія (1 ст. л), вершкове масло (10 г), гілочка розмарину та тім’яну, декілька зубчиків часнику. Стейк курячий рецепт:
- Розігріти сковорідку та викласти куряче філе.
- Через декілька хвилин перевернути м’ясо та видавати часник.
- Додати розмарин, тим’ян та вершкове масло.
- Постійно поливати стейк маслом.
Щоб стейк вийшов ароматним і соковитим, його не можна перетримувати. Філе необхідно прибрати, як тільки з’явиться золотиста скоринка.
Подавати такий стейк треба з гілочкою розмарину, салатом та соусом.
Як приготувати смачно курку
Курка – улюблений продукт більшості сімей. Тому кожен день з’являються все нові і нові рецепти. Стейк з курки рецепт:
М’ясо ретельно вимити та просушити паперовими рушниками.
- Трохи відбити м’ясо.
- Посолити та поперчити стейки з обох сторін.
- Лимон помити та натерти цендру для маринаду.
- Вижати лимонний сік, буде достатньо декількох столових ложок.
- Кілька зубчиків часнику роздати та додати до соку і цедри.
- Занурити філе в маринад та почекати мінімум 30 хвилин.
- Обсмажити стейки на розігрітій сковороді. Кожну сторону треба обжарювати не більше 5 хвилин.
З курячого філе можна з легкістю приготувати безліч страв, але щоб отримати смачний стейк, доведеться постаратися. Не важливо, який ви виберете курячий стейк рецепт, важливо приготувати філе, щоб зовні воно було рум’яним, а всередині соковитим. При довгому обсмажуванні, можна отримати суху і несмачну курку.