Рецепт стейка з курячого філе

Стейки з курки, враховуючи смакові властивості та легкість приготування, підійдуть як для святкової вечері, так і як вдала страва для повсякденного столу. Плюс: у м’ясі курки міститься багато корисних мікроелементів, що підвищує популярність страв.

Що потрібно
Як готувати
Соняшникова олія
Часник
Лимон
Сіль та спеції

Рецепт приготування: потрібні продукти

Порада досвідчених кухарів: при приготуванні курки потрібно ретельно стежити за часом. М’ясо повинно бути обсмаженим до рум’яної скоринки ззовні та соковитим всередині.

Щоб приготувати стейк з курки, потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • підготовлену курячу грудку (потрібно зняти шкіру та видалити кістки);
  • олію (фахівці радять використовувати оливкову, але за її відсутності підійде рафінована соняшникова);
  • часник;
  • лимон;
  • сіль і перець на свій смак.

Перед приготуванням треба ретельно промити куряче м’ясо під струмом холодної води. Не треба залишати грудку для самостійного висихання. Паперові серветки або рушники допоможуть швидко позбутися зайвої вологи.

Рецепт приготування курячого філе: покрокова інструкція

Етапи приготування соковитого стейка з курячого філе.

  1. Трохи відбити. Щоб не пошкодити цілісність структури, кухарі рекомендують використовувати харчову плівку або целофановий пакет. Плюс: лайфхак виключає забруднення дошки та кухонного приладдя.
  2. Натерти м’ясо перцем і сіллю. Кількість залежить від смакових вподобань. Можна використовувати чорний мелений перець або суміш перців, що робить смак курки цікавішим. Альтернативний варіант – приправа для курки з натуральних складових.
  3. Підготувати маринад. Вичавити 2 столові ложки лимонного соку плюс натерти цедру на дрібній терці (1,5-2 столові ложки). Дрібно порізати або вичавити через прес 2-3 зубчики часнику (залежить від розміру та власних вподобань). Змішати часник і цедру, суміш залити лимонним соком. Фінальний крок у приготуванні маринаду: додавання оливкової олії (знадобиться 2-3 столові ложки).
  4. Стейк з курячого філе рецепт потребує занурення м’яса в маринад на 15-25 хвилин.
  5. Підготовлене філе обсмажується на розігрітій сковороді протягом 5-6 хвилин з кожного боку.

Готовий курячий стейк вдало гармонує з будь-яким гарніром. Підійдуть овочі (можна запекти або засмажити на грилі), макарони, каша та інші варіанти.

Чому саме курячий стейк

Чому курячий стейк рецепт має попит? Секрет у властивостях м’яса курки. Багатий вміст корисних речовин робить цей продукт універсальним. Він підійде для людей будь-якого віку, включаючи дітлахів. Плюс: куряче філе стане в пригоді всім, хто наразі бажає позбутися зайвої ваги.

Загальний час для приготування курячого стейка не перевищує 30-35 хвилин, включаючи час на підготовку й маринування. Страви з курки не викликають складнощів навіть у недосвідчених господинь.

Порада фахівців: якщо є бажання приготувати стейк з курячого філе, потрібно вибирати охолоджене м’ясо. Процедура заморожування негативним чином відбивається на смакових властивостях курки.

Зацікавив стейк курячий рецепт? Ми пропонуємо придбати свіже м’ясо з власних птахоферм за адекватними цінами.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту