Перейти до основного вмісту

Соус з грибами та куркою

Соус з грибами та куркою
45 хв.
3 персони

Тальятелле від традиційної італійської кухні включає яєчну пасту та морепродукти в поєднанні з грибами. Існує чимало варіантів приготування страви з заміною деяких компонентів, що робить її не менш смачною. Додавання курки замість морепродуктів і білих грибів замість шампіньйонів – вишукана інтерпретація пасти на український лад. Правильне приготування спагетті з куркою і грибами стане улюбленими ласощами всієї родини та гостей.

Необхідні інгредієнти
Філе

2 шт.

Паста тальятелле
Паста тальятелле

150 г

Цибуля
Цибуля

2 шт.

Гриби
Гриби

150 г

Вершки
Вершки

(37%) 200 г

Оливкова олія
Оливкова олія

30 г

Часник
Часник

2-3 зубчики

Пармезан
Пармезан

100 г

Орегано
Орегано
Базилік
Базилік
Петрушка
Петрушка

Підготовка курячого м’яса та грибів

Процес приготування тальятелле з куркою та грибами починається з підготовки курятини. Якщо використовуються стегна, береться м’яка частина:

  • м’ясо миється;
  • обсушується паперовим рушником;
  • ножем знімається шкірка;
  • здовж кістки робиться надріз;
  • знімається м’якоть.

Потім курятина нарізається невеликими шматками. Якщо використовувати філе, процес приготування м’яса пришвидшується.

Печериці треба почистити, помити, пошаткувати слайсами. Якщо взяті білі гриби, свіжі чи заморожені, необхідно проварити їх 20 хвилин в підсоленій воді, відкинути на друшляк. Потім, коли стече зайва волога, нарізати дрібними шматочками.

Алгоритм приготування соусу

Соус з грибами та куркою готується наступним чином.

Очистити часник, цибулю, промити. На сковорідку влити олію, розігріти. Готувати страву в такій послідовності:

  1. викласти порізану півкільцями цибулю;
  2. коли цибуля трохи підсмажиться й стане прозорою, додати гриби, вичавлений через часникочавку часник, орегано або інші трави;
  3. періодично помішуючи, готувати на середньому вогні 7 хвилин;
  4. додати м’якоть курки, смажити ще 10 хвилин;
  5. влити вершки, посолити, поперчити за смаком, приправили улюбленими прянощами;
  6. все ретельно перемішати, накрити кришкою, тушкувати на слабкому вогні 5 хвилин.

Завершальний етап приготування курки з грибами у вершковому соусі – додавання натертого сиру. Перемішуючи підливу, дочекатись повного розплавлення пармезану. За кілька хвилин соус буде готовий.

Нюанси приготування правильної пасти

Об’єм води в каструлі повинен розраховуватись таким чином: один літр води на 100 г пасти. В підсолений кип’яток влити ложку олії, вкинути вказану кількість макаронних виробів. Орієнтуватись потрібно на час приготування, зазначений на обгортці (це приблизно 6 хвилин).

Зварену пасту відкинути на друшляк.

Далі є два варіанти збирання курячо-грибного соусу з пастою в єдину страву:

викласти гарячу пасту на тарілки, зверху щедро полити соусом;

в окремій ємності з’єднати пасту з куркою та грибами в вершковому соусі, акуратно перемішати, розкласти по тарілках.

Останній нюанс – прикрасити готову страву тертим пармезаном, свіжою петрушкою чи базиліком. Куховарити варто перед подачею на стіл, бо вживається паста виключно гарячою.