Під час підготовки до свят часто виникає питання, що готувати для застілля. Одним з цікавих варіантів для такого випадку є салат з куркою й апельсином. Соковита та смачна страва сподобається гостям та організаторам святкування. М’який та ніжний смак у підсумку поєднується зі свіжими нотками. Свіжість салат отримує від апельсина, а ніжний смак курячого філе гармонійно поєднується з ним. Крім того, наїдок має гарний вигляд та оригінальні смакові властивості.
Як вибрати продукти?
Для приготування салату з курячим м’ясом слід використовувати дієтичну курячу грудку, відварену без додавання сильних спецій. Філе, зварене таким методом, буде легко різатися, матиме ніжний смак та низьку кількість калорій. Тим, хто полюбляє більш соковиту курятину, можна замість філе додати інші частини (гомілки, стегна, очищені від кісток та шкірки).
Слід переконатись у хорошій якості курятини, продукт має бути свіжим, з ніжно-рожевим кольором, без затхлого запаху. Заморожено м’ясо може стати жорстким у процесі готування, тож його краще не використовувати. Апельсини повинні бути спілими, солодкими, з рівномірним кольором шкірки. Великі плоди практичніше у використанні. Лише в такому випадку салат з куркою й апельсинами в результаті буде смачним.
Салат курка з апельсином прикрасить будь-яку святкову подію. З продуктами не потрібно дуже заморочуватися, тому навіть новачок без проблем приготує салат. Представлений рецепт не викличе складнощів. До того ж корисні компоненти апельсина добре вплинуть на організм та наситять його вітамінами, цинком, кальцієм, калієм, фосфором, натрієм, магнієм аскорбіновою й фолієвою кислотою.
Рецепт приготування салату з курки та апельсином
Спершу слід відварити філе курки в підсоленій воді й після остигання нарізати дрібними квадратиками. Далі твердий сир разом із вже звареними яйцями необхідно натерти на великій терці. Апельсини потрібно буде почистити від шкірки та білих частинок. Два фрукти варто нарізати квадратами, а один важливо порізати часточками для декору. Після роботи з продуктами можна переходити до декору.
На велику красиву тарілку поставте роз’ємне кільце й викладіть на дно тонким шаром сметану чи майонез. Наступним шаром буде філе, яке потрібно тонкою сіткою покрити майонезом. Далі викладіть терті яйця, соус (майонез), корейську моркву, соус, квадратики апельсина. Потім рівномірно висипте твердий сир і прикрасьте поверхню часточками плоду. Накрийте наїдок харчовою плівкою та поставте на декілька годин у холодильник. Після цього кільце варто зняти, салат з апельсинами й куркою готовий до споживання.