Рецепт салату з селери та курки

В американській кухні курка широко використовується у салатах, наприклад, з неї можна приготувати салат з кореня селери і курки. Існує безліч рецептів курячого салату, але найпопулярнішим є той, який став популярним у всьому світі як традиційний курячий салат. Залежно від того, наскільки курка помітна в салаті, використовується стегно або грудка. Цей салат з селери і курки передбачає використання стегна. У відомому італійському салаті Цезар використовується грудка, тому що її шматочки виділяються на поверхні.

Що потрібно
Як готувати
Селера
Лимон
Майонез
Сіль та спеції
Вершки
Яйця

Історія виникнення салату з селери та курки

Ці змішані салати, приготовані з риби, птиці, овочів та відповідних фруктів, є американським винаходом, на жаль багатьох пуритан, які вважають кулінарні практики такого роду ганебними та гріховними. Хоча салат з стебла селери і курки не входить до класичних страв американської кухні, у нього багато шанувальників і не тільки у Сполучених Штатах. В іншому є нескінченні варіанти. Загалом, куряче м’ясо можна поєднувати з вареними каштанами та перцем, іншими свіжими овочами та зеленим салатом. Салати цього типу мають велику перевагу в тому, що їх можна приготувати з консервованих інгредієнтів, тому вони швидко готуються. Їх зазвичай подають з олією та тостами.

Складові для приготування салату з селери та курки

Салат селера з куркою потребує простих, доступних продуктів.

  1. Великі курячі грудки, 2 шт.
  2. Селера, 1 шт.
  3. Лимон середній, 1 шт.
  4. Сіль, перець, цупка цукру, лавровий лист.
  5. Майонез, 1 повна склянка.
  6. Молочні вершки, 100 мл.
  7. Яйця, круто зварені, нарізані, 2 шт.

Невибагливі інгредієнти і нескладне приготування роблять салат надзвичайно популярним.

До того ж, з листя селери, що залишилося, можна приготувати оладки до курячого салату, зварені круто яйця можна замінити зеленими і чорними оливками.

А для добре сервірованого холодного столу подайте традиційний курячий салат на листі салату.

Спосіб приготування

Очистіть грудки і відваріть їх у великій кількості води із сіллю, листям селери, лавровим листом. Варити 30 хвилин і дати охолонути в бульйоні.

Тим часом очистіть стебла селери. Розріжте по діагоналі, а потім наріжте дуже маленькими шматочками.

Злийте воду з курки і наріжте її дуже маленькими шматочками.

Перекласти в миску разом із селерою. Додайте сіль та перець.

Змішайте майонез із вершками, лимонним соком, щіпкою цукру та залийте курку.

Наполегливо перемішайте, щоб усе добре просочилося. 

Подавайте салат з селерою і куркою в тарілці з тостами, прикрасьте край круто звареним яйцем.

Як урізноманітнити класичний рецепт

Волоські горіхи є фаворитом для цього салату, хоча можна додавати й кедрові горіхи. Горіхи не обов’язково повинні бути однаковими, ми можемо використовувати мигдаль, фісташки або підсмажений фундук. 

У багатьох рецептах присутні родзинки. Також їх замінюють на свіжий виноград, його потрібно просто очистити від шкірки, видалити кісточки і розрізати навпіл. Наш салат буде ще більш освіжаючим.

Для більшої соковитості страви можна до салату додати яблука. Найчастіше це сорти Гренні Сміт, але ми можемо замінити їх яблуками Рейнету, Фуджі або Гала.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту