В американській кухні курка широко використовується у салатах, наприклад, з неї можна приготувати салат з кореня селери і курки. Існує безліч рецептів курячого салату, але найпопулярнішим є той, який став популярним у всьому світі як традиційний курячий салат. Залежно від того, наскільки курка помітна в салаті, використовується стегно або грудка. Цей салат з селери і курки передбачає використання стегна. У відомому італійському салаті Цезар використовується грудка, тому що її шматочки виділяються на поверхні.
Спосіб приготування
Очистіть грудки і відваріть їх у великій кількості води із сіллю, листям селери, лавровим листом. Варити 30 хвилин і дати охолонути в бульйоні.
Тим часом очистіть стебла селери. Розріжте по діагоналі, а потім наріжте дуже маленькими шматочками.
Злийте воду з курки і наріжте її дуже маленькими шматочками.
Перекласти в миску разом із селерою. Додайте сіль та перець.
Змішайте майонез із вершками, лимонним соком, щіпкою цукру та залийте курку.
Наполегливо перемішайте, щоб усе добре просочилося.
Подавайте салат з селерою і куркою в тарілці з тостами, прикрасьте край круто звареним яйцем.
Як урізноманітнити класичний рецепт
Волоські горіхи є фаворитом для цього салату, хоча можна додавати й кедрові горіхи. Горіхи не обов’язково повинні бути однаковими, ми можемо використовувати мигдаль, фісташки або підсмажений фундук.
У багатьох рецептах присутні родзинки. Також їх замінюють на свіжий виноград, його потрібно просто очистити від шкірки, видалити кісточки і розрізати навпіл. Наш салат буде ще більш освіжаючим.
Для більшої соковитості страви можна до салату додати яблука. Найчастіше це сорти Гренні Сміт, але ми можемо замінити їх яблуками Рейнету, Фуджі або Гала.