Красивий вигляд, простота приготування і незвичний смак характеризують салати з солодким чорносливом та солоними продуктами. Є чимало рецептів приготування оригінальної страви, яка стане родзинкою будь-якого застілля.
Робота з чорносливом
Обробленням слив для приготування салату з чорносливом та копченою куркою необхідно зайнятись першочергово:
- спершу їх треба ретельно помити;
- перекласти в глибоку миску;
- залити теплою водою;
- залишити для розм’якшення на 20 хвилин;
- злити рідину;
- видалити кісточки.
Можна образу купити сливи без кісточок, потім нарізати вздовж тонкими смужками. Копчене куряче філе уже готове до споживання, тому залишається його лише подрібнити кубиками.
Обробка грибів
Краще підходять для салату з копченою куркою і чорносливом свіжі опеньки, проте доступні печериці теж доречні. Процес їх приготування ідентичний і включає кілька етапів:
- помити гриби, обсушити, нарізати поздовжніми шматочками;
- далі чиститься ріпчаста цибуля, промивається, шаткується тонкими півкільцями;
- на сковороду наливається рослинна олія, розігрівається на середньому вогні;
- всипається цибуля, просмажується до прозорості;
- додаються нашатковані гриби;
- все смажиться при періодичному переміщуванні до готовності;
- додаються сіль та перець.
В окремому посуді підсмажуються волоські горіхи, поки шкірка не буде відділятись від зернят, і не завітає приємний аромат. Остуджуються і подрібнюються дрібно ножем. Кілька треба залишити для прикрашання салату.
Рецептура сметанної заправки
Соус для салату з чорносливом і куркою можна придбати готовий за смаковими вподобаннями або приготувати власноруч. При виборі другого варіанту необхідно змішати:
- сметану;
- пропущені крізь часникочавку зубчики часнику;
- порубаний дрібно кріп;
- молотий перець, сіль.
Заправка одразу готова до застосування. Її можна замінити традиційним майонезом з додаванням гірчиці.
Збирання салату з чорносливом і куркою, і грибами
Коли всі компоненти готові, починається процес формування готової страви. Береться тарілка для сервірування й пошарово викладаються:
- кубики курячого філе (покриваються рясно соусом);
- чорнослив;
- грибно-цибулева суміш;
- здрібнені горіхи;
- тертий сир.
Тепер салат з чорносливом і куркою, і грибами готовий. Для красивої презентації зверху його можна прикрасити відкладеними половинками підсмажених горіхів або зеленню.
Щоб кулінарний шедевр тримав форму, рекомендується залишити салат на півгодини в холодильнику. Крім того, він вбере всі аромати та буде радувати рецептори.