Досить часто під час приготування страв використовують досить оригінальні поєднання продуктів, які за зовнішніми та смаковими характеристиками здаються несумісними. Серед них особливої уваги заслуговує салат з куркою і ківі. Його варіацій на сьогодні велика кількість, але кожен точно запам’ятає його завдяки незвичайному смаку. Таку страву забути неможливо!
Святковий салат з куркою і ківі: особливості приготування
Щоб приготувати святковий салат з куркою і ківі варто підготувати наступні інгредієнти:
- три зрілих ківі;
- 400 г філе курки;
- два помідори;
- чотири яйця;
- одна цибулина;
- За смаком додати спеції, сіль та майонез.
Що потрібно для салату з ківі та куркою
Приготування салату з ківі та куркою займає приблизно 50 хвилин. Спочатку необхідно підготувати всі продукті.
- Філе курки промити, очистити від плівок і поставити варитися на 30 хвилин на середній вогонь. Після того, як м’ясо звариться, його потрібно охолодити та нарізати невеликими кубиками.
- Голівку цибулі слід нарізати дрібними кубиками.
- Сир натерти на терці будь-якого розміру.
- Помідори ретельно обмити і також нарізати кубиками, завчасно видаливши плодоніжки.
- Яйця відварити та після охолодження натерти.
Наприкінці ківі потрібно очистити від шкірки та нарізати максимально тонкими слайсами.
Як зібрати салат з ківі та куркою
Пошарове збирання салату починається з м’яса курки. На нього викладаються перша половина цибулі, помідори, сир та остання половина цибулі. Зверху – натерті яйця. Потім йде ківі. Кожен шар під час промазується майонезом, за потреби додаються перець та сіль.
Щоб приготований салат добре просочився, його потрібно поставити в холодильник на декілька годин.
Салат з ківі, м’ясом курки та солодкою кукурудзою
Досить смачним є салат з куркою та ківі з додаванням консервованої солодкої кукурудзи. Його приготування не займає багато часу – лише одну годину.
Спочатку треба придбати наступні інгредієнти:
- 300 г філе курки;
- чотири яйця;
- один ківі;
- 150 г сиру;
- одна морква;
- 100 г кукурудзи.
- Також треба взяти майонез (за смаком).
Як приготовити салат з ківі та куркою
Приготування включає наступні кроки.
- філе курки добре промити та зварити до готовності після закипання води (це приблизно 30 хвилин);
- зварити яйця та моркву;
- моркву остудити та натерти на крупній терці;
- яйця також після охолодження натерти;
- охолоджене варене куряче філе нарізати кубиками, а сир, в свою чергу, натерти на терці;
- вибрати тарілку, на якій буде викладений салат, та по центру розмістити формувальне кільце;
- навколо кільця першим шаром розкласти натерті яйця та змастити їх майонезом;
- далі викласти нарізану курку й також змастити майонезом (так робити з кожним шаром);
- потім викласти розкласти, сир;
- в останню чергу йде кукурудза разом із ківі в хаотичному порядку.
Виймати формувальне кільце з салату з ківі і курки потрібно безпосередньо перед подачею на стіл, щоб страва залишилася суцільною. До того треба ненадовго поставити його в холодильник, щоб всі компоненти просочилися.