40 хв.
4 персони
Кожна господиня завжди прагне здивувати своїх членів родини та гостей смачними стравами. Тому жоден святковий стіл не обходиться без вишуканих салатів з різними, подекуди несумісними, на перший погляд, складовими. Однією із таких ефектних страв є салат соняшник з копченою куркою. Смачне частування обов’язково відмітять усі шанувальники домашньої кухні.
Покрокові вказівки до приготування салату «Соняшник»
Салат з куркою і насінням соняшника, які імітують половинки маслинок, давно полюбився багатьом споживачам. Тож підготовчий процес приготування виглядає так:
- Спочатку відварюємо моркву у підсоленій воді до готовності (приблизно 20-30 хвилин).
- Готуємо на твердо яйця.
- Сир твердий тремо на великій терці.
- Куряче м’ясо нарізаємо середніми кубиками.
- З консервованих шампіньйонів зливаємо рідину і обсмажуємо на сковорідці з соняшниковою олією. Деякі процес обсмаження маринованих грибів пропускають, проте все ж таки бажано це зробити, бо в магазині частіше всього вони зберігаються без дотримання температурного режиму(вище 25 С), що може призвести до розмноження бактерій, які викликають тяжкі захворювання шлунково-кишкового тракту та ботулізм. Тому краще буде перестрахуватися та провести термічну обробку даного продукту.
Далі йде процес творчий.
Сервірування
- Зварені й охолоджені яйця відокремлюємо від жовтків і окремо подрібнюємо на терці в різні посудини.
- На тарілку починаємо викладати куряче м’ясо, зверху робимо сітку з майонезу. Останнього має бути в достатній кількості, щоб салат не був «сухим».
- На м’ясо викладаємо обсмажені мариновані грибочки та теж поливаємо майонезом.
- Далі йде шар яєчних білків теж з майонезним соусом.
- Моркву змішуємо з соусом і трохи солимо.
- На змащений майонезом потертий твердий сир, викладаємо розім’яті попередньо виделкою яєчні жовтки.
- Продовжуємо прикрашати.
Надання ефектності
Страва повинна бути не тільки смачна, але і красива.
- Маслинки, відділяємо від кісточок, якщо вони їх мають, та ріжемо на четвертинки для більшої імітації соняшникового насіння та акуратно викладаємо поверх шару яєчних жовтків.
- Ставимо салат соняшник з куркою до холодильника приблизно на 10 годин, щоб усі шари рівномірно пропиталися та краще смакували.
- Перед подачею на стіл прикрашаємо салат чипсами, імітуючи ними пелюстки соняшникового квіту.
Такі прості інгредієнти перетворюють салат в ефектну страву святкового столу. Тож смачного.