Куряче філе – це універсальний продукт. Страви з цього м'яса люблять як дорослі, так і діти. Його можна використовувати для приготування багатьох страв, включаючи супи, салати та різні закуски. Рецепти страв з філе курки можуть бути простими та дуже цікавими, а для тих, хто стежить за фігурою, ще й дієтичними.
Універсальні прості рецепти з курячого філе
З курячого філе можна приготувати багато простих страв. Цей процес не забере у вас багато сил та часу, і ви швидко впораєтеся. Легкі рецепти з курячого філе, декілька основних.
- Смажене куряче філе, на приготування якого у вас піде кілька хвилин. Для нього вам знадобляться куряче філе, борошно, сіль, перець та олія.
- Філе у вершковому соусі — складніший рецепт, але не менш смачний. Крім філе вам потрібні вершки та олія.
- Куряче м’ясо на грилі – страва підійде для любителів здорової та дієтичної їжі.
- Шашлик — це прості рецепти з курячого філе, але улюблені багатьма.
Виявивши фантазію будь-яку просту страву можна пожвавити свіжими ідеями та відкрити собі щось нове в такому звичайному продукті, як куряче філе.
Курка в кисло-солодкому соусі
Дуже смачні рецепти з курячого філе в азійському стилі. У кисло-солодкому соусі можна приготувати курку, свинину та яловичину. Але найцікавіша і найшвидша страва, яка захопить ваших гостей, це блюдо з курячого філе. Вам знадобиться:
- 500 г курячого філе;
- по 2 столові ложки соєвого соусу, рисового оцту та меду;
- 1 столова ложка кунжутної олії;
- пару зубчиків часнику;
- по одній чайній ложці імбиру (у порошку), куркуми та червоного меленого перцю;
- свіжа зелень для оздоблення.
Комбінація соковитого курячого філе з ароматними спеціями та соусами робить цю страву справжнім вибухом смаків.
Спосіб приготування курячого філе по-азійськи
Перед початком приготування філе необхідно добре промити та висушити. Рецепт з філе курки по-азійськи дуже простий і складається з кількох етапів.
- Наріжте філе невеликими брусками.
- В окремому посуді змішайте усі соуси та спеції.
- Покладіть м’ясо в маринад і добре перемішайте. Філе має бути повністю покрите ароматною сумішшю.
- Залишить м’ясо відпочивати на годину у холодильник.
- На розігріту сковороду вилийте трохи олії та обсмажуйте філе до рум’яного кольору.
- Вилийте залишки маринаду, накрийте кришкою і дочекайтеся поки соус загусне.
- Подавайте страву, прикрашену свіжою зеленню.
М’ясо можна подавати з рисом або овочевим гарніром, таким як цвітна капуста або спаржа.
Цікаві рецепти зі швидким процесом приготування
Смачні та унікальні страви часто асоціюються з кулінарними шедеврами, складними рецептами та величезною кількістю інгредієнтів. Але це може бути великою помилкою. Є цікаві рецепти з курячого філе, які швидко та легко приготувати, просто вімкнувши свою фантазію:
- смажене філе може стати справжнім шедевром, якщо ви додасте до нього незвичайний соус чи спеції;
- звичайна паста може стати цікавою, якщо ви приготуєте її з курячим філе шпинатом та часником;
- нарізане тонкими слайсами філе можна комбінувати зі свіжими овочами та сирами, роблячи різні закуски та канапе.
Найпростіший рецепт з курячого філе може стати цікавим, якщо ви доповните його трохи своїм креативом та фантазією.