Перейти до основного вмісту

Курячі серця в сметані

Курячі серця в сметані
40 хв.
3 персони
Необхідні інгредієнти
Серце

1 кг

Цибуля
Цибуля

2 шт.

Сметана
Сметана

300 г

Олія соняшникова
Олія соняшникова
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Технологія приготування

Потрібно приготувати місткість з холодною водою. Кожне куряче серце потрібно звільнити від залишків судин і клапанів, обрізавши широкий край, і розрізати навпіл. Після цього опустити половинки курячих сердець у воду.

По закінченні даної процедури, яка займе всього кілька хвилин, курячі серця  в сметані потрібно ретельно промити й зцідити з них воду.

На розпечену на вогні сковорідку наливаємо трохи рослинної олії та обсмажуємо кожне серце куряче до зміни кольору. Як тільки усі курячі серця  в сметані посвітліли – зменшуємо полум’я. Даємо протушкуватися курячим серцям в сметані, аж поки не випарується вся рідина.

Підготовка додаткових інгредієнтів

За бажанням дану страву можна доповнити шампіньйонами. В такому випадку їх необхідно ретельно помити, порізати на шматочки й викласти на сковорідку одночасно з курячими серцями в сметані.

Час приготування шампіньйонів збігається з часом приготування курячих сердець. Тому сигналом для переходу до наступного етапу приготування страви буде повне випаровування зайвої рідини зі сковорідки.

Підготовка цибулі

Поки тушкуються серця куряч в сметаніі, потрібно почистити й порізати за допомогою дерев’яної дощечки цибулю.

Спосіб нарізання буде поздовжнім. Секрет у тому, що так простіше, швидше, та ще й красивіше у випадку приготування страв у вигляді шматочків. Так, зазвичай, нарізають цибулю до грибів, до гуляшу.

Етап поєднання інгредієнтів

Як тільки рідина на сковорідці повністю випарується, додаємо ще трохи рослинної олії та викладаємо цибулю.

Далі:

  • обсмажуємо курячі серця, цибулю, а можливо – і шампіньйони до золотистого кольору;
     
  • солимо на свій смак;
     
  • додаємо приправи на смак;
     
  • вливаємо сметану.

Після додавання сметани потрібно протушкувати курячі серця в сметані на маленькому вогні ще 10 хвилин. І все, серце куряче, ціна якого не напружить жоден гаманець, перетворюється на смачну й ситну страву. І це за пів години, без жодних додаткових зусиль.