Перейти до основного вмісту

Рецепт лаваша з куркою

Рецепт лаваша з куркою
40 хв.
2 персони

Лаваш з куркою і сиром – це смачна та проста страва, яка не потребує великих кулінарних навичок і багато часу. Вона ідеально підійде як для легкого перекусу, так і для повноцінного обіду або вечері.
Один зі способів приготування – запікання в духовці. Давайте зробимо це разом, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти
Філе

2 шт.

Лаваш
Лаваш

2-3 шт.

Сир
Сир

1 склянка

Майонез
Майонез

3 ст. л

Гірчиця
Гірчиця

1 ст. л

Часник
Часник

2 зубчики

Мед
Мед

1 ст. л

Олія соняшникова
Олія соняшникова

1 ст. л

Сіль та спеції
Сіль та спеції

1 ст. л

Як приготувати лаваш з куркою

На приготування рецепту лаваша з куркою і сиром треба витратити близько півгодини, тому цю страву сміло можна вважати швидкою. Завдяки продуктам, які легко знайти, ще й доступною. Це чудовий вибір для святкового столу або ланчу з рідними.

Перший та другий етапи

Щоб зробити смачну начинку для лаваша з куркою, спочатку потрібно приготувати грудки. Для цього беремо філе «Знатна курка» і промиваємо. Після нарізаємо кубиками або тонкими смужками: це залежить від особистих побажань кожного. Якщо ви берете заморожене м’ясо, то варто впевнитись, що воно повністю розморозилося.

Починаємо готувати соус. Для цього нам необхідно змішати майонез, гірчицю, сіль, перець, олію, сушені трави, мед та часник. Добре все перемішуємо до моменту, поки не отримаєте однорідну суміш. Після цього в соус необхідно закинути всі кубики або смужки курятини і добре їх обваляти. Кожен шматочок повинен бути добре змащеним.  

Наступні крокі та подача

На середній терці натираємо твердий сир і додаємо його до курки з соусом. Ретельно перемішуємо все. Вмикаємо розігріватись духовку на 180 градусів.

Дістаємо лаваша, розгортаємо його. Беремо нашу суміш. Почати варто з того, щоб трохи соусу розмазати по лавашу. Після викладаємо курку і сир, зверху – залишки соусу. Рівномірно все розподіляємо. Загортаємо лаваш в трубочку (у форму «циліндра») і фіксуємо краї, щоб начинка не висипалась.

Викладаємо загорнутий лаваш на лист. Запікаємо в розігрітій духовці протягом 10-15 хвилин до золотистої скоринки.

Виймаємо готовий лаваш з духовки. Нарізаємо рулет на порційні шматки, поки він ще гарячий. Прикрашаємо овочевим салатом та соусами за бажанням. Страва готова. Смачного!

Висновок

Лаваш з куркою та сиром в духовці – чудовий варіант закуски, яка впишеться в будь-яке меню. Її легко приготувати, а також можна завжди додати свої улюблені інгредієнти, щоб зробити страву ще більш смачною. Цей рецепт підійде як для сімейної вечері, так і для дружньої вечірки з друзями.

Відтепер ви знаєте, як приготувати лаваш з куркою. Спробуйте та насолодитесь його незабутнім смаком та ароматом!