Рамен – це густий японський суп, який набрав популярність у всьому світі. Він заворожує гармонійним поєднанням інгредієнтів, забезпечуючи насолоду для смакових рецепторів. Перевага цього екзотичного супу полягає в тому, що він є повноцінною заміною і першої, і другої страв. Це дієтичний продукт, що є досить простим у приготуванні, хоча й потребує декілька годин вільного часу. Пропонуємо спробувати рамен з куркою рецепт приготування.
Як приготувати смачний рамен
Для того, щоб приготувати смачний суп рамен з куркою, не потрібно володіти професіональними кулінарними навичками. Достатньо виконати наступні кроки.
- Ретельно промити підготовлене куряче філе, замаринувати його в суміші солі та перцю, залишити на 20 хвилин.
- Змастити шматочки рослинною олією та помістити в духову піч для запікання до готовності.
- Щоб приготувати бульйон, відваріть курячі стегна або інші частини у 2,5 літрах води. Якщо ви хочете отримати гарний та прозорий бульйон, краще замінити першу воду.
- До киплячого бульйону додайте спеції за своїм смаком (лемонграс, сухий галангал тощо).
- Продовжуйте варити бульйон близько двох годин, зменшивши вогонь.
- Підготуйте гриби та яйця. Перші необхідно почистити та нарізати ніжки, яйця ж відварити.
- Процідити отриманий бульйон, попередньо витягнувши курку.
- Розігрійте сковороду, додайте в неї олію, яка залишилась після випікання курки. Додайте дві столових ложки соняшникової олії, а також суміш нарізаного імбиру та часнику. Після смаження протягом чотирьох хвилин додайте мірин.
- З’єднайте бульйон з сумішшю, повільно вливаючи його у сковороду. В цій рідині протягом 10-15 хвилин варіть гриби.
- Окремо відваріть локшину. Найкраще підійде пшенична. Після приготування промийте проточною водою.
Страва готова, залишилось подбати про подачу, від якої буде в захваті ваша родина.
Як подавати рамен з куркою?
Якщо ви бажаєте повторити оригінальну подачу цієї азійської страви, важливо правильно її оформити.
Вам знадобиться глибока тарілка або піала. Спочатку в неї викладається локшина та лист норі. Запечена курка нарізається пропорційними шматочками й також розкладається в посуд для подачі страви. Далі додаються гриби, нарізана цибулька та бульйон. Фінальним елементом для є розрізане навпіл яйце. Для подачі рамен в рецепті з куркою використовується соєвий соус. На стіл страва подається гарячою.