Перейти до основного вмісту

Рецепт кручеників з курячого філе

Рецепт кручеників з курячого філе
60 хв.
4 персони

Крученики з курки з грибами – це універсальна страва, яку можна подати на будь-який святковий стіл або приготувати на звичайну вечерю. Вони багаті на білки, а також містять велику кількість корисних вітамінів і мінералів. Така поживна страва обов'язково порадує ваші смакові рецептори

Необхідні інгредієнти
Філе
Гриби
Гриби
Сир
Сир

200 г

Яйця
Яйця

1 шт.

Зелень
Зелень
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Філе необхідно розрізати на тонкі смужки, посолити та поперчити їх до смаку. Обсмажте гриби на сковороді з олією до готовності. Додайте нарізану зелень, сіль та перець на свій смак. Зрештою, наріжте сир і перемішайте його з грибною начинкою, яку необхідно викласти на приготовані курячі смужки. Потім загорніть їх, фіксуючи зубочистками. Запікати крученики з грибами з курки необхідно протягом 20-25 хвилин при температурі 180°.

Головні правила приготування

Щоб курячі крученики вийшли соковитими та смачними, слід дотримуватися кількох важливих правил.

  • Не пересмажуйте страву. Якщо крученики довго перебувають у духовці, то вони можуть стати сухими та жорсткими.
     
  • Начинка. У рецепті кручеників із курячого філе використовуйте різноманітні начинки: гриби, зелень, сир, овочі.
     
  • Не передавлюйте крученики. Якщо вони будуть занадто щільно загорнуті, страва може розпадатися в процесі приготування. Найнадійніше фіксувати їх зубочистками.
     
  • Спеції. Вони допоможуть надати страві додаткового смаку та аромату.
     
  • Якісні інгредієнти. Філе має бути свіжим, а гриби без ушкоджень та гнилі.

Дотримуючись простих правил, ви легко приготуєте смачні крученики, які стануть улюбленою стравою для всієї родини.

Різноманітність варіантів приготування кручеників

Курячі крученики – це смачна й поживна страва, що підходить для різноманітних дієт. Їх приготування можна варіювати, щоб отримати різні смаки та текстури. Замість грибів можна використовувати сир, різні овочі чи зелень. Додаючи різні спеції та приправи, ви отримаєте страву з пряним ароматом.

Якщо ви хочете зробити соковиті крученики з курячого філе, в рецепт потрібно додати вершковий сир або сметану. А ті, хто стежать за своєю фігурою, можуть використовувати знежирений йогурт.

Крученики можна приготувати у духовці та на сковороді. Для цього обсмажте їх на повільному вогні з обох боків до золотистої скоринки. Це додає крученикам додатковий смак та текстуру.

Дієтичний варіант курячих кручеників

Крученики курячі можуть стати дієтичною стравою. Для цього варто використовувати знежирену сметану й зменшити кількість олії. Гриби можна замінити будь-якими овочами чи шпинатом. Зменшивши жирність страви, ми зробимо її низькокалорійною.

Готувати дієтичні крученики краще в духовці, бо для приготування на сковороді вам знадобиться більша кількість олії. У підготовлені шматочки філе загорніть начинку з помідора з сиром або капусти із зеленню. Добре зафіксуйте та відправте в духовку на 20 хвилин. Така страва буде гарним варіантом для обіду чи вечері, після якої можна не боятися за зайві сантиметри на талії.