Смачний французький пиріг кіш лорен є універсальною стравою, здатною перетворити наявні вдома продукти на справжній витвір мистецтва – на кулінарному полотні. Він складається із тіста та начинки, яку можна зробити, використовуючи різні інгредієнти.
Як швидко зробити пиріг зі шпинатом та куркою
Покроковий рецепт приготування.
- З’єднати масло разом із борошном до утворення крихти. Це можна зробити, використовуючи міксер або просто руками.
- Дуже дрібно нарізати зелень, чебрець та розмарин. Натерти сир та скласти у посуд, де будуть поєднуватись всі інгредієнти. Налити молока, вбити яйця та додати солі на свій смак.
- Філе курки порізати невеликими шматками та посмажити на петельні до золотистого кольору, з усіх сторін.
- Порізати дрібно цибулю, додати до курки. Потім туди відправити шпинат, заздалегідь розморожений або свіжий, якщо є, та тушкувати зазначені продукти протягом 15 або 20 хвилин приблизно.
- Включити духову піч та розігріти до температури 180 градусів.
- Форму для випікання помазати вершковим маслом. Розкачати тісто та викласти у форму, зробивши декілька проколів виделкою. Поставити у духовку.
- Взяти додатковий посуд та всипати туди сир, яйця та сметану. Добре змішати до утворення єдиної консистенції. Приправити сіллю та перцем в бажаній кількості.
- До того часу вже буде готова основа до страви кіш. Викласти її з духової шафи та перемішати кіш з куркою і шпинатом. Зверху налити заздалегідь підготовлені яйця, сметану та сир фета.
- Помістити у духовку ще на 30 або 40 хвилин. Випікати, спостерігаючи за ним. Потім викласти та поставити охолоджуватись.
Тепер, справжній французький пиріг зі шпинатом та куркою можна сміливо ставити на стіл та дивувати рідних такою незвичайною смакотою.
Як краще приготувати Кіш лорен з куркою та шпинатом
Кіш лорен з куркою та шпинатом, в незалежності від пори року, стане у пригоді на будь-яке свято або просто так. У сезон можна використовувати пророщений шпинат, і тоді страва буде наповнена нотками свіжості. А сир обирають, спираючись на вподобання. У цьому рецепті використано фета, але можливо додавання горгонзоли. Це розбавить пиріг з куркою й шпинатом пікантним присмаком. Також іноді додають сир брі. Він дуже ніжний та наповнить страву легкістю.
Також можна імпровізувати за формою, нарізаючи сир квадратиками. Адже це досить незвичайно та буде мати гарний вигляд у готовій страві. Таким чином, кіш лорен з куркою та шпинатом стане частим гостем на столі, оскільки він є неперевершеним доповненням на вечерю або сніданок.