40 хв.
3 персони
Пиріг з куркою і шпинатом користується великим попитом, страва відрізняється приємним смаком та простотою приготування.
Як приготувати начинку для пирога з шпинатом та куркою
Етапи приготування:
- Розморозити шпинат і добре віджати його, щоб видалити зайву вологу.
- У сковороді обсмажити мілко нарізану цибулину і часник, обсмажувати овочі до м’якості протягом 2-3 хвилин.
- Філе нарізати маленькими кубиками. Додати до овочів та смажити, поки не з’явиться золотиста скоринка.
- Додати шпинат і продовжувати готувати ще 2-3 хвилини, поки не зникне зайва волога.
- Додати курячий бульйон. Приправити суміш сіллю і перцем за смаком. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати ще 5-7 хвилин, поки соус не загустіє. Зняти з вогню та залишити охолоджуватися.
Приготування начинки потребує уваги, оскільки це головна частина страви.
Особливості приготування пирога з шпинатом та куркою
Далі можна приступати до випічки пирога:
- Розкласти один шар листкового тіста в довгу форму для запікання, залишаючи краї тіста, щоб замкнути пиріг.
- Викласти охолоджену начинку.
- Закрити пиріг другим шаром листкового тіста. Злегка притиснути краї тіста разом, щоб замкнути страву.
- Збити яйце в мисці і змастити верхню частину.
- Готувати пиріг протягом 25-30 хвилин, або до тих пір, поки верхня частина не стане золотистою та хрусткою.
Можна подавати пиріг як гарячим, так і охолодженим. Шпинатний пиріг з куркою стане чудовою стравою, щоб здивувати близьких людей чи порадувати себе кулінарною новинкою.
Рецепт смачного кішу з куркою та шпинатом
Кіш лорен з куркою та шпинатом – дуже смачна та популярна страва. Які продукти знадобляться для приготування:
- пачка замороженого шпинату;
- куряче філе – 1 шт.;
- цибулина – 1 шт.;
- гірчичний лист – 2 листа;
- твердий сир (чеддер, пармезан) – ½ чашки;
- молоко – ½ чашки;
- яйця – 3 шт.;
- бездрріжджове тісто;
- сіль і перець – за смаком.
Знайти інгредієнти по доступній ціні можна в будь-якому супермаркету.
Рецепт смачного кішу з куркою та шпинатом
Етапи приготування:
- Обсмажити мілко нарізану цибулину до м’якості.
- Додати нарізане кубиками куряче філе та гірчичні листи. Смажити, поки м’ясо не стане золотистим.
- Додати розморожений шпинат. Перемішати та готувати, поки шпинат повністю не розм’якне та не зникне вся заява волога. Додати сіль і перець.
- У окремій мисці змішати яйця та молоко. Додати тертий сир, бажано залишити трохи для посипання зверху.
- Вилити суміш з яйцями, молоком і сиром в сковорідку та перемішати.
- Розмістити бездріжджове тісто в підготовлену форму. Зробити невеликі отвори в тісті виделкою або ножем, щоб могла виходити заява пара.
- Вилити суміш та посипати сиром зверху.
- Готувати пиріг протягом 30-40 хвилин при 180 градусах, або доки кіш не стане золотистий та стійкий.
Кіш з куркою і шпинатом – незвичайна та смачна страва, яка точно здивує всіх членів сім’ї.