Запечена курка з апельсинами

Простий рецепт курки з апельсинами є майже в кожної господині. Ця страва просто готується, являється дуже смачною та корисною, а її аромат притягує навіть сусідів з будинку напроти. Прекрасно пасує до будь-якого столу та події – вона чудово підійде, як на дитяче, так і на доросле чи загальне свято.

Що потрібно
Як готувати
Апельсин
Соняшникова олія
Часник
Сіль та спеції
Яблуко
Куркума
Прованські трави

Компоненти курки з апельсинами

Всі інгредієнти мають бути свіжі, тільки тоді курка з апельсинами в духовці буде мати ніжну структуру та золотисту скоринку. Для її приготування в рукаві потрібні:

  • курочка, масою 1800-2200 грамів (без тельбухів);

  • велике яблуко;

  • великий апельсин;

  • олія рослинна;

  • три зубчика часнику середнього розміру;

  • половина столової ложки меленої куркуми;

  • дві столові ложечки солі та стільки ж прованських трав.

При бажанні можна спочатку маринувати курочку в томатно-медовому соусі й тільки потім починати готувати по даному рецепту.

Для прикрашання готової страви слід підготувати листя пекінської капусти, апельсинові кільця та гранат.

Спосіб приготування курки з апельсинами в духовці

Щоб вийшла смачна та незабутня курка з апельсинами, рецепт має бути повність дотриманий.

  1. Спочатку робимо маринад. Для цього змішуємо куркуму, трави, сіль та олію в окремій тарі.

  2. Миємо курочку, за потребою видаляємо зайві шкірні частини після чого просушуємо її за допомогою паперових рушників.

  3. З зовнішньої та внутрішньої сторін натираємо готовим маринадом.

  4. Миємо фрукти та чистимо часник. Зубчики ріжемо на чотири частинки, апельсин кілечками, а яблуко на скибочки (попередньо видаляємо серцевину та хвостик). Фаршируємо тушу.

  5. Скріпляємо ніжки ниткою, а розріз зубочистками.

Поміщуємо курочку в рукав та відправляємо в духовку.

Особливості випікання та температурний режим

Щоб запечена курка з апельсинами вийшла максимально ніжною рукав для запікання потрібно щільно зав’язати з обох сторін.

При дотриманні рецептури випікати потрібно на протязі однієї години при температурі 200˚. Духову піч потрібно завчасно розігріти хоча б до 130-150˚. Щоб куряча скоринка була максимально рум’яною та хрумкою рукав потрібно розрізати за 10 хвилин до готовності. При бажанні можна за пару хвилин до кінця додати натертий сир.

Якщо немає зубочисток, то можна використати дерев’яні шпажки. Ні в якому разі не можна використовувати пластик – він розплавиться, або метал – він дасть некорисні речовини страві.

Варіанти маринаду та подачі

Класична курка запечена з апельсинами повинна готуватися лише у власному соку. В такому випадку береться пара маленьких апельсинів (ріжуть на 4-6 частин) та декілька дрібних цибулин, які ріжуть навпіл. Якщо курка запечена з апельсином без яблук та/або цибулі, вона може просто зсохнути або, навіть, згоріти. Саме тому необхідно її суттєво начиняти.

Подається готова страва найчастіше на листях салату, а навколо викладаються фрукти, гранат, журавлина, гілочки зелені та м’яти. Зверху можна натерти сиру або під час запікання покрити майонезними полосами.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту