В нашому раціоні курка займає почесне місце. І діти, і дорослі із задоволенням куштують страви із цього м’яса. В повсякденному житті ми часто готуємо це м'ясо як самостійну страву, або разом з гарніром і овочами. До святкового столу часто подаємо салати із копченою або відвареною куркою, курку-гриль. Відпочиваючи на природі, смачно покуштувати курячими шашликами або, навіть, пловом. Існує багато рецептів плову з курячим філе. Вони відрізняються способом приготування, застосуванням різних частин м’яса і додаванням різноманітних спецій. Плов з куркою можливо приготувати не лише в казані, а й в каструлі.
Основні процеси приготування плову
Обсмаження курки:
- у великій глибокій пательні або казані розігрійте олію на середньому вогні;
- додайте нарізане куряче філе та обсмажте його до золотистого кольору;
- приберіть обсмажене філе зі сковороди та поставте убік.
Обов’язково спробуйте приготувати плов з курячим філе, рецепт нескладний.
Обсмаження цибулі та моркви:
- в пательню додайте нарізану цибулю і моркву;
- обсмажуйте їх на середньому вогні, до м’якості та золотистого кольору цибулі.
Додавання рису:
- додайте рис у сковороду з овочами;
- помішуйте все разом близько 2-3 хвилин.
Варіння плову:
- влийте окріп у сковороду;
- посоліть і поперчіть, все перемішайте;
- уменшить вогонь до мінімуму, накрийте кришкою сковороду і варіть плов близько 25 хвилин, поки рис не буде готовим і рідина не випарується;
- коли рис майже готовий, поверніть обсмажене філе куряче в сковороду;
- перемішайте його з рисом, цибулею та морквою;
- тримайте на вогні ще декілька хвилин.
Смачний плов із курячим філе готовий!
Варіації плову із курки
В різних країнах існують різні рецепти плову з куркою. Пропонуємо ознайомитись із рецептом узбецького плову.
Узбецький плов з куркою в каструлі :
- наріжте 1 курячу ніжку й 1 курячу грудку на шматочки, обсмажте у розігрітій рослинній олії та викладіть на тарілку;
- у тій же каструлі додайте дві нарізані цибулини і обсмажте їх до золотистого кольору, додайте моркву і смажте її;
- покладіть 2 чайні ложки куркуми та 1 чайну ложку меленого коріандру;
- висипте 2 склянки довгозернистого рису та перемішайте, щоб рис покрився спеціями;
- влийте 4 склянки окропу, сіль до смаку і перемішайте.
Уменшить вогонь, накрийте кришкою каструлю і варіть плов на повільному вогні близько 25-30 хвилин, поки рис не буде готовим і не випарується рідина. Перед подачею поверніть обсмажене м’ясо в каструлю і перемішайте. Ваш смачний плов з куркою готовий, зберігайте рецепт.