Перейти до основного вмісту

Рецепти плову з курячим філе

Рецепти плову з курячим філе
60 хв.
3 персони

В нашому раціоні курка займає почесне місце. І діти, і дорослі із задоволенням куштують страви із цього м’яса. В повсякденному житті ми часто готуємо це м'ясо як самостійну страву, або разом з гарніром і овочами. До святкового столу часто подаємо салати із копченою або відвареною куркою, курку-гриль. Відпочиваючи на природі, смачно покуштувати курячими шашликами або, навіть, пловом. Існує багато рецептів плову з курячим філе. Вони відрізняються способом приготування, застосуванням різних частин м’яса і додаванням різноманітних спецій. Плов з куркою можливо приготувати не лише в казані, а й в каструлі.

Необхідні інгредієнти
Філе

500 г.

Цибуля
Цибуля

2 шт.

Морква
Морква

3 шт.

Рис
Рис

2 склянки

Олія соняшникова
Олія соняшникова

4 ст. л.

Вода
Вода

4 склянки

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Основні процеси приготування плову

Обсмаження курки:

  • у великій глибокій пательні або казані розігрійте олію на середньому вогні;
  • додайте нарізане куряче філе та обсмажте його до золотистого кольору;
  • приберіть обсмажене філе зі сковороди та поставте убік.

Обов’язково спробуйте приготувати плов з курячим філе, рецепт  нескладний.

Обсмаження цибулі та моркви:

  • в пательню додайте нарізану цибулю і моркву;
  • обсмажуйте їх на середньому вогні, до м’якості та золотистого кольору цибулі.

Додавання рису:

  • додайте рис у сковороду з овочами;
  • помішуйте все разом близько 2-3 хвилин.

Варіння плову:

  • влийте окріп у сковороду;
  • посоліть і поперчіть, все перемішайте;
  • уменшить вогонь до мінімуму, накрийте кришкою сковороду і варіть плов близько 25 хвилин, поки рис не буде готовим і рідина не випарується;
  • коли рис майже готовий, поверніть обсмажене філе куряче в сковороду;
  • перемішайте його з рисом, цибулею та морквою;
  • тримайте на вогні ще декілька хвилин.

Смачний плов із курячим філе готовий!

Варіації плову із курки

В різних країнах існують різні рецепти плову з куркою. Пропонуємо ознайомитись із рецептом узбецького плову.

Узбецький плов з куркою в каструлі :

  • наріжте 1 курячу ніжку й 1 курячу грудку на шматочки, обсмажте у розігрітій рослинній олії  та викладіть на тарілку;
  • у тій же каструлі додайте дві нарізані цибулини і обсмажте їх до золотистого кольору, додайте моркву і смажте її;
  • покладіть 2 чайні ложки куркуми та 1 чайну ложку меленого коріандру;
  • висипте 2 склянки довгозернистого  рису та перемішайте, щоб рис покрився спеціями;
  • влийте 4 склянки окропу, сіль до смаку і перемішайте.

Уменшить вогонь, накрийте кришкою каструлю і варіть плов на повільному вогні близько 25-30 хвилин, поки рис не буде готовим і не випарується рідина.  Перед подачею поверніть обсмажене м’ясо в каструлю і перемішайте. Ваш смачний плов з куркою готовий,  зберігайте рецепт.