Рецепт плову з куркою

Рецепт плову з курячим філе став широко відомим серед українців. Страва готується як у повсякденному житті, так і на свята. Плов з куркою рецепт може бути традиційним – приготування в казані на відкритому багатті, або домашнім – для близьких та рідних людей. Набір інгредієнтів також може бути різним.

Що потрібно
Як готувати
Вода
Рис
Цибуля
Морква
Часник
Лаврове листя
Куркума
Барбарис
Перець чілі
Сіль та спеції
Соняшникова олія

Поради для пригодовування смачного плову

Як приготувати плов з курки? Перш за все, потрібно придбати якісне куряче м’ясо від компанії «Знатна курка». Філе вже вимите, очищене від шкіри та плівок та готове до використання. Соковите та ніжне м’ясо буде більш гармонійно відчуватися у страві, ніж жирна свинина.

Для приготування рису рекомендується використовувати довгозернисті сорти рису. Варто звернути увагу на жасмин чи басмані.

Особливу увагу варто приділити вибору моркви, адже це душа плову. Вона повинна бути хрумкою та соковитою. Не завадить спробувати її перед приготуванням, щоб отримати бажаний смак.

Рецепт плову з куркою

Рецепт плову з куркою включає наступні інгредієнти:

  • філе від «Знатна курка» – 1 кг;
  • вода – 800 г;
  • рис басмані чи жасмин – 500 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • куркума – 1 ч. л.;
  • барбарис – 10 шт.;
  • перець чілі – 1 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.

Всі перелічені компоненти повинні бути свіжими. Придбати їх можна в майже будь-якому супермаркеті.

Як приготувати смачний плов з курячим філе

Як готувати плов з куркою? Перш за все, цибулю потрібно нарізати кубиками, а моркву соломинкою. Часник дрібно подрібнити. В розігріту сковорідку вилити соняшникове масло та додати туди овочі. Обсмажувати на протязі 5-10 хвилин до отримання яскравого кольору та приємного смаку.

Куряче філе потрібно нарізати невеликими шматочками та додати до овочів. Всипати спеції та лавровий лист. Також потрібно додати сіль за смаком та ретельно перемішати. Філе потрібно обсмажувати до отримання золотистої скоринки.

Рис необхідно ретельно промити декілька разів та додати його до овочів та м’яса. Залити воду. Перемішувати страву не потрібно. В рисі бажано створити невеликі ямки, щоб волога краще випаровувалась. Зменшити вогонь до мінімального та готувати плов під кришкою не більше 45 хвилин.

Готовий плов перемішати та готувати ще 5-10 хвилин. Подавати страву можна як самостійно, так і з улюбленими салатами.

Класичний узбецький плов

Популярним є класичний узбецький плов з курячим філе, рецепт якого передбачає приготування іншим способом. Вам знадобиться рис, м’ясо, спеції, овочі та масло. Казан необхідно добре розігріти та додати масло. Додати куряче філе та добре його обсмажити. Потім необхідно додати моркву та цибулю.

Після овочі та м’ясо залити гарячою водою. Бажано, щоб рідина покривала страву на 1-2 см. Далі потрібно засипати спеції, часник, сіль та перець. Зірвак потрібно готувати 40 хвилин на невеликому вогні. Далі можна закладати рис і часник та готувати до готовні 15-20 хвилин у відкритому вигляді. Часник з готової страви дістається. Пізніше ним можна буде прикрасити класичний узбецький плов.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту