Крильця з медом – оригінальна та дуже смачна страва, яка пасує як для сімейної вечері, так і для зустрічі в компанії. Рецепт курячих крилець з медом може бути різноманітним. Наприклад, з додаванням гірчиці, соєвого соусу або лимонного соку. З паніруванням або з глянцевою, хрумкою скоринкою. Все на ваш смак.
Маринад з гірчицею
Курячі крильця з медом, рецепт яких може бути збагачений багатьма інгредієнтами, неможливо уявити без смачного та цікавого маринаду. Роздивимось основні.
Перший – маринад з меду та гірчиці. Поєднання солодкого меду та гострої гірчиці дає цікавий смак. Основний плюс такого маринаду в тому, що гірчиця пом’якшує м’ясо, робить його соковитим та ніжним.
Всі інгредієнти треба ретельно перемішати між собою, тоді змішати з крильцями та залишити на годину. Перед тим як відправляти в духовку, можна додати трішки часнику. Можна навіть сухого, він дасть неповторний аромат.
Маринад з лимоном
Курячі крильця в медовому соусі, рецепт яких користується популярністю, можна також готувати з медово-лимонним маринадом.
Лимон робить м’ясо соковитим та ніжним. Лимонна кислота не дає продукту втрачати вологу, не пересушує.
Роздивимось, які потрібні інгредієнти:
1 великий або 2 маленьких лимона;
3 столові ложки рідкого меду;
2 столові ложки олії;
1 чайна ложка куркуми;
по бажанню можна додати трохи чабрецю;
за смаком додаємо сіль та чорний мелений перець.
Лимон нарізають невеликими шматочками та вичавлюють сік в миску, де буде маринад. Додати інші інгредієнти, ретельно перемішати. Полити крила та ще раз перемішати.
Маринад з соєвим соусом
Рецепт маринування курячих крилець з соєвим соусом та медом – цікаве поєднання смаків. Підходить для тих, хто любе незвичайне поєднання м’яса з солодким смаком. На виході матимемо ароматну, хрумку, золотисту скоринку.
Основні інгредієнти для маринування:
5 столових ложок соєвого соусу;
2 столові ложки рідкого меду;
чайна ложка меленого імбиру;
молотий чорний перець та сіль додати за смаком.
В мисці ретельно перемішати всі інгредієнти та додати крильця. Залишити приблизно на годину.
Крильця на грилі
Курячі крильця на грилі рецепт «Боффало» — цікавий та незвичайний. Цей рецепт користується великою популярністю в Америці. Такі крильця дуже добре смакують, якщо їх приготувати на грилі. Але можна і в духовці.
Основні інгредієнти;
будь-який гострий соус – з додаванням перцю халапеньо або кайєнського – 200 г;
2 столові ложки рідкого меду;
100 грамів якісного вершкового масла.
Важливо аби масло було розтоплене, після чого можна змішувати інші інгредієнти. Додати крильця, добре змішати з маринадом. Залишити приблизно на годину, та можна готувати. Добре смакують з різноманітними соусами та пивом.