Смачний рецепт курки з апельсинами

Приготована курка з апельсинами в духовці вразить вас унікальним смаком. Страва буде цікаво та апетитно виглядати, як на святковому столі, так й на звичайній сімейній вечері. Разом із добрими смаковими якостями, гості отримають також користь від споживання цих двох інгредієнтів. Страва смачна в холодному та гарячому вигляді. Її нескладно приготувати навіть недосвідченій людині.

Що потрібно
Як готувати
Апельсин
Вершкове масло
Сіль та спеції
Часник
Розмарин
Чорний перець
Каррі
Сушена паприка

Смакові властивості курки з апельсинами

Запечена курка з апельсинами буде володіти приємним присмаком та ароматом цитрусових. Ніжна скоринка на м’ясі стане особливо смачним місцем страви. Завдяки запіканню в духовці курка матиме ніжне та соковите м’ясо з легким солодкувато-кислим присмаком апельсина. Завдяки додаванню різних спецій в маринад, смак наїдку можна легко змінювати, в залежності від смакових вподобань. На свій смак можна регулювати й кількість доданого апельсина. Апетитну курку можна подавати в цілому та розділеному вигляді.

Компоненти для приготування курки з апельсинами

Для приготування даної страви потрібно обрати курку середньої жирності, адже м’ясо з низьким вмістом жиру легко висушиться в духовці, а занадто калорійне може зіпсувати смак апельсина. Основними інгредієнтами рецепта є:

  • туша курки (1–1,5 кг);
  • 2 штуки стиглого апельсина;
  • вершкове масло у кількості 1 ст.л.;
  • сіль;
  • часник;
  • свіжий розмарин;
  • чорний перець;
  • порошок каррі;
  • паприка.

Якщо є охота можна додатково придбати ще апельсинів (1–2 шт.), щоб подавати їх нарізаними у свіжому вигляді, разом з готовою стравою. Курка запечена з апельсинами стане окрасою вашого столу завдяки цікавому декору з фруктами. Проте основний смак страві дає маринад з апельсиновим соком.

Спосіб приготування курки з апельсинами

Спочатку слід ретельно вимити тушку курки, видалити залишки жиру та вилучити внутрішні органи. Далі потрібно розрубати м’ясо на 6–8 шматків й покласти їх в посудину. Курку перчимо, солимо, додаємо порошок каррі (невелику кількість на кінчику ножа), солодку паприку. Все це добре перемішуємо. Потім додаємо в миску гілку свіжого розмарину, 2 подріблених зубчики часнику, проціджений сік одного апельсина, цедру з двох апельсинів (нарізану смужками).

Все це добре перемішуємо й ставимо в холодильник на 1–2 години. Рецепт курки з апельсинами передбачає використання спеціальної форми для запікання, виготовленої з вогнетривкого скла. Вершкове масло варто розтопити та змазати ним форму. Залишки використовуємо для змащення м’яса. Виймаємо курку з холодильника, очищаємо від маринаду, протираємо сухими серветками. Після цього складаємо в форму шкіркою догори та випікаємо при температурі 180 градусів 50–60 хв.

Користь від споживання

Апельсин є джерелом багатьох вітамінів й мінералів. Серед них: вітами групи А, В, С, Н, фолієва кислота, залізо, кальцій, фосфор, цинк, натрій та ще багато речовин. Фрукт знижує рівень холестерину в крові, зміцнює імунітет та виступає профілактичним засобом авітамінозу. М’ясо ж курки є дієтичним, лікарі часто рекомендують його до споживання через різноманіття в ньому поживних речовин. Саме тому курка з апельсинами – це рецепт для людини, що стежить за правильним харчуванням.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту