Перейти до основного вмісту

Смачний рецепт курки з апельсинами

Смачний рецепт курки з апельсинами
40 хв.
1 персони

Приготована курка з апельсинами в духовці вразить вас унікальним смаком. Страва буде цікаво та апетитно виглядати, як на святковому столі, так й на звичайній сімейній вечері. Разом із добрими смаковими якостями, гості отримають також користь від споживання цих двох інгредієнтів. Страва смачна в холодному та гарячому вигляді. Її нескладно приготувати навіть недосвідченій людині.

Необхідні інгредієнти
Філе

1–1,5 кг

Апельсин
Апельсин

2 шт.

Часник
Часник

за смаком

Вершкове масло
Вершкове масло

1 ст.л.

Карі
Карі

за смаком

Сушена паприка
Сушена паприка

за смаком

Розмарин

за смаком

Чорний перець
Чорний перець

за смаком

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Смакові властивості курки з апельсинами

Запечена курка з апельсинами буде володіти приємним присмаком та ароматом цитрусових. Ніжна скоринка на м’ясі стане особливо смачним місцем страви. Завдяки запіканню в духовці курка матиме ніжне та соковите м’ясо з легким солодкувато-кислим присмаком апельсина. Завдяки додаванню різних спецій в маринад, смак наїдку можна легко змінювати, в залежності від смакових вподобань. На свій смак можна регулювати й кількість доданого апельсина. Апетитну курку можна подавати в цілому та розділеному вигляді.

Спосіб приготування курки з апельсинами

Спочатку слід ретельно вимити тушку курки, видалити залишки жиру та вилучити внутрішні органи. Далі потрібно розрубати м’ясо на 6–8 шматків й покласти їх в посудину. Курку перчимо, солимо, додаємо порошок каррі (невелику кількість на кінчику ножа), солодку паприку. Все це добре перемішуємо. Потім додаємо в миску гілку свіжого розмарину, 2 подріблених зубчики часнику, проціджений сік одного апельсина, цедру з двох апельсинів (нарізану смужками).

Все це добре перемішуємо й ставимо в холодильник на 1–2 години. Рецепт курки з апельсинами передбачає використання спеціальної форми для запікання, виготовленої з вогнетривкого скла. Вершкове масло варто розтопити та змазати ним форму. Залишки використовуємо для змащення м’яса. Виймаємо курку з холодильника, очищаємо від маринаду, протираємо сухими серветками. Після цього складаємо в форму шкіркою догори та випікаємо при температурі 180 градусів 50–60 хв.

Користь від споживання

Апельсин є джерелом багатьох вітамінів й мінералів. Серед них: вітами групи А, В, С, Н, фолієва кислота, залізо, кальцій, фосфор, цинк, натрій та ще багато речовин. Фрукт знижує рівень холестерину в крові, зміцнює імунітет та виступає профілактичним засобом авітамінозу. М’ясо ж курки є дієтичним, лікарі часто рекомендують його до споживання через різноманіття в ньому поживних речовин. Саме тому курка з апельсинами – це рецепт для людини, що стежить за правильним харчуванням.