Котлети з курячого філе – відмінна альтернатива класичним відбивним зі свинини і є універсальною стравою на будь-який випадок, будь то сімейна вечеря чи святкова подія. М'ясо птиці відрізняється ніжною структурою і легко засвоюється, що робить його ідеальним рішенням для вечері, в тому числі воно сподобається дітям. Однією з безсумнівних переваг курячих котлет є те, що вони легко готуються, не вимагають особливих кулінарних навичок, а лише вміння користуватися ножем, товкачиком і сковорідкою. Дієтичні котлети з курки полюбляють більшість людей, особливо ті, хто стежить за фігурою. Утім різноманітні способи приготування допоможуть вразити і гостей, і членів родини.
Спочатку потрібно куряче філе порізати за допомогою гострого ножа. В результаті кухар отримає щось, що нагадує фарш. Потім це філе необхідно посолити, поперчити, додати трохи лимонної цедри і коріандр. Важливо те, що немає фіксованої кількості додаткових елементів, адже смак солі, перцю і приправ в їжі буде відрізнятися.
Наступний крок – додавання цибулі. Її необхідно натерти на дрібній тертушці і перемішати з м’ясом. Це допоможе зробити майбутні котлети набагато соковитішими.
До фаршу потрібно додати 1 яйце. Після цього слід ретельно перемішати суміш. Готовій масі потрібно надати форму майбутніх котлет і покрити в панірувальних сухарях. Це створить хрустку скоринку страви. Можна викласти котлети на лист і запікати в духовці або жарити на сковорідці. Важливо зазначити, що запікання в духовці зробить страву більш дієтичною.
Якщо ви бажаєте урізноманітнити класичний рецепт котлет з курячого філе – зробіть соус, який довершить страву.
Як приготувати соус?
Обов’язковими інгредієнтами для соусу є:
- 1 помідор;
- 1 яблуко;
- кілька зубчиків часнику;
- томатна паста;
- вода;
- петрушка;
- сіль та перець.
Спочатку потрібно нарізати помідори дрібними кубиками і перемішати з тертим яблуком. Для аромату варто додати часник, петрушку. Для насиченого смаку рекомендується в суміш вкинути 2 ложки томатної пасти і 50 мл води. Сіль та перець кожен буде додавати до смаку. Всю суміш відправляють на вогонь у невеликій каструлі і тушкують 3 хвилини. Далі потрібно блендером збити рідину. В результаті соус за структурою має нагадувати пюре. Таким чином, котлети з домашньої курки будуть значно смачнішими. Проте завжди можна заправляти страву за допомогою вже готових соусів. Наприклад, популярними є теріякі і соєвий соус. Вони додадуть пікантний смак курячим котлетам. Існує безліч рецептів з приготування заправок з гірким перцем, які подобаються багатьом. Варто зазначити, що кількість інгредієнтів залежить від кількості запланованої страви.