Перейти до основного вмісту

Рецепт котлет з курячого філе

Рецепт котлет з курячого філе
40 хв.
3 персони

Котлети з курячого філе – відмінна альтернатива класичним відбивним зі свинини і є універсальною стравою на будь-який випадок, будь то сімейна вечеря чи святкова подія. М'ясо птиці відрізняється ніжною структурою і легко засвоюється, що робить його ідеальним рішенням для вечері, в тому числі воно сподобається дітям. Однією з безсумнівних переваг курячих котлет є те, що вони легко готуються, не вимагають особливих кулінарних навичок, а лише вміння користуватися ножем, товкачиком і сковорідкою. Дієтичні котлети з курки полюбляють більшість людей, особливо ті, хто стежить за фігурою. Утім різноманітні способи приготування допоможуть вразити і гостей, і членів родини.

Необхідні інгредієнти
Філе

500 г.

Яйця
Яйця

1 шт.

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Панірувальні сухарі
Панірувальні сухарі
Лимонний сік
Лимонний сік

за смаком

Олія соняшникова
Олія соняшникова

для смаження

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Спочатку потрібно куряче філе порізати за допомогою гострого ножа. В результаті кухар отримає щось, що нагадує фарш. Потім це філе необхідно посолити, поперчити, додати трохи лимонної цедри і коріандр. Важливо те, що немає фіксованої кількості додаткових елементів, адже смак солі, перцю і приправ в їжі буде відрізнятися.

Наступний крок – додавання цибулі. Її необхідно натерти на дрібній тертушці і перемішати з м’ясом. Це допоможе зробити майбутні котлети набагато соковитішими.

До фаршу потрібно додати 1 яйце. Після цього слід ретельно перемішати суміш. Готовій масі потрібно надати форму майбутніх котлет і покрити в панірувальних сухарях. Це створить хрустку скоринку страви. Можна викласти котлети на лист і запікати в духовці або жарити на сковорідці. Важливо зазначити, що запікання в духовці зробить страву більш дієтичною.

Якщо ви бажаєте урізноманітнити класичний рецепт котлет з курячого філе – зробіть соус, який довершить страву.

Як приготувати соус?

Обов’язковими інгредієнтами для соусу є:

  • 1 помідор;
  • 1 яблуко;
  • кілька зубчиків часнику;
  • томатна паста;
  • вода;
  • петрушка;
  • сіль та перець.

Спочатку потрібно нарізати помідори дрібними кубиками і перемішати з тертим яблуком. Для аромату варто додати часник, петрушку. Для насиченого смаку рекомендується в суміш вкинути 2 ложки томатної пасти і 50 мл води. Сіль та перець кожен буде додавати до смаку. Всю суміш відправляють на вогонь у невеликій каструлі і тушкують 3 хвилини. Далі потрібно блендером збити рідину. В результаті соус за структурою має нагадувати пюре. Таким чином, котлети з домашньої курки будуть значно смачнішими. Проте завжди можна заправляти страву за допомогою вже готових соусів. Наприклад, популярними є теріякі і соєвий соус. Вони додадуть пікантний смак курячим котлетам. Існує безліч рецептів з приготування заправок з гірким перцем, які подобаються багатьом. Варто зазначити, що кількість інгредієнтів залежить від кількості запланованої страви.