45 хв.
4 персони
Грибний суп – це одна з самих простих та одночасно дуже цікавих та смачних страв. Додаючи якісь нові інгредієнти, господиня додає барви, що розкривають нові смакові спектри. Грибна юшка з куркою та перловкою буде чудовим поєднанням, оскільки курятина та шампіньйони дуже добре комбінуються між собою. Смак та аромат неповторні!
Приготування суп з грибами і куркою
Суп з грибами і куркою та перловкою потрібно готувати, опираючись на наступний рецепт.
- Промийте перловку та пересипте її до глибокої миски. Після чого крупу залийте холодною водою та залиште на декілька годин, щоб вона набухла. Коли це відбудеться, перекладіть її на друшляк.
- Наберіть половину каструлі води та закип’ятіть її. На каструлю покладіть друшляк з крупою так, щоб вона не діставала до води. Накрийте перловку кришкою та готуйте її так 30 хвилин до готовності. Якщо ви маєте пароварку, то цю процедуру проведіть у ній.
- Далі потрібна каструля, в якій необхідно довести до кипіння воду (два літри), перед цим трохи підсоливши її. Коли вона закипить, додайте суміш перців та доповніть це лавровим листям.
- Додати до каструлі курячу грудку та проварити приблизно 30 хвилин до готовності.
- Сушені гриби варто перекласти у посудину та залити окропом. Накрити кришкою та залишити на 15 хвилин. Коли гриби збільшаться у розмірі та пом’якшають, злийте воду та відставте їх на деякий час (грибний настій не виливати, він ще знадобиться).
- Після того як філе курки звариться, дістаньте його з посудини та наріжте невеличкими шматочками.
- Змішайте грибний настій та бульйон в окремій посудині та скип’ятить.
- Нарубайте гриби такими ж кусочками, як і курку.
- До цієї ж каструлі насипте перлову крупу, курятину та гриби. Варіть ще півгодини.
- Очистіть картоплю, моркву та цибулю та дрібненько наріжте. Нарізані картоплини додайте до супу та варіть ще на протязі 10 хвилин.
- На сковорідці розігрійте соняшникову олію та покладіть цибулю з морквою. Обсмажте 5 хвилин та додайте до усієї страви.
- З закритою кришкою дайте супу настоятись.
Подається, зазвичай, суп з куркою і грибами зі свіжоспеченим хлібом. Також можна юшку присмачити зеленню та сметаною (за своїм бажанням). Кожного здивує цей наваристий смак. Приготуйте цю страву, ви не пошкодуєте!