Перейти до основного вмісту

Багет з куркою

Багет з куркою
30 хв.
1 персони

Багет з куркою – швидка, смачна та ситна закуска. Приготування не займе багато часу, а члени сім’ї будуть приємно здивовані новинкою на столі. Кожна господиня може використовувати інгредієнти, які люблять її рідні.

Необхідні інгредієнти
Філе

2 шт.

Багет
Багет

1 шт.

Помідори
Помідори

1 шт.

Огірок
Огірок

1 шт.

Листя салату
Листя салату

100 г.

Часник
Часник

(гранульований) – ½ ч. л.

Майонез
Майонез

за смаком

Оливкова олія
Оливкова олія

2 ст. л.

Сушена паприка
Сушена паприка

1 ч. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Класичний рецепт багету з куркою

Етапи приготування:

  1. Розрізати багет. Якщо бажаєте, видалити невелику частину м’якоті зсередини, щоб створити більше місця для начинки.
  2. Викласти філе на розігріту сковороду. Посипати паприкою, часником, сіллю і перцем. Обсмажити курку з обох боків до золотистого кольору.
  3. Прибрати зайвий жир з філе за допомогою паперових рушників.
  4. Нарізати помідор і огірок кружечками.
  5. Розподілити листя салату на нижній половині багета.
  6. Розташувати нарізане куряче філе на салаті, а потім додати помідор та огірок.
  7. Злегка присмажити верхню половину багета в духовці або на грилі.
  8. З’єднати дві частини багету, щоб утворився сандвіч.
  9. Додати майонез або інший соус.

Багет виходить ароматним і ситним.

Багет з куркою, сиром та гуакамоле

Етапи приготування:

  1. розрізати багет;
  2. намазати гуакамоле (авокадове пюре) на обидві сторони багета;
  3. додати відварену нарізану курку та сир (наприклад, чеддер або гауда);
  4. додати нарізані помідори, огірки та листя салату;
  5. з’єднати багет.

Цей варіант чудово підійде для сніданку.

Багет з куркою, песто та томатами

Етапи приготування:

  1. розрізати багет;
  2. намазати песто на обидві сторони багету тонким шаром;
  3. нарізати куряче філе на невеликі шматочки та обсмажити його на сковороді;
  4. розкласти обсмажену курку на песто, додати нарізані томати та листя базиліку;
  5. з’єднати багет.

Багет виходить ароматним та трохи пікантним.

Багет з куркою, бринзою та овочами на грилі

Етапи приготування:

  1. розрізати багет;
  2. намазати багет бринзою;
  3. приготувати овочі на грилі, це може бути печений перець, цукіні та баклажани;
  4. додати обсмажені шматочки курячого філе на багет, овочі на грилі та свіжу зелень (петрушку або кріп);
  5. з’єднати багет.

Можна багато експериментувати з інгредієнтами та заправками, щоб знайти свій улюблений рецепт багету з куркою.

Калорійність багету з куркою

Багато людей, які переживають за фігуру, задаються питанням, скільки вміщає багет з куркою калорії. Калорійність може відрізнятись залежно від розміру закуски та інгредієнтів. Приблизна кількість калорій:

  • куряче філе (100 г) – 110 калорій;
  • багет середнього розміру (100 г) – 270-300 калорій;
  • оливкова олія (1 ст. ложка) – 120 калорій;
  • Сир (50 г) – залежить від типу продукту, від 70 до 120 калорій.

Якщо немає бажання чи часу готувати, багет з куркою купити можна майже в будь-якому супермаркеті чи пекарні. Заклади, які використовують м’ясо від птахокомлпексу «Знатна курка», завжди відрізняються смачним та цікавими здобними виробами. Багет з куркою ціна досить доступна.