Сирний суп з куркою та грибами

Суп – це одна з універсальних та простих страв, яка в будь-яку пору буде актуальною. В наш час придумали багато різних рецептів, тому слова про те, що ця їжа дуже одноманітна, будуть неправдою.

Що потрібно
Як готувати
Гриби
Картопля
Цибуля
Морква
Плавлений сир
Спеції
Зелень

Дуже популярним в Україні став сирний суп з куркою та грибами. Це дуже ніжна страва, яка своїм смаком здивує кожного. Великим плюсом є те, що він довго залишається гарячим, тому їм можна насолоджуватись, не кваплячись. Суп сирний з куркою легкий в приготуванні, з ним впорається кожен.

Необхідні інгредієнти для сирного супу з куркою та грибами

Для приготування знадобляться такі складові страви :

  • куряче філе – 500 г;

  • гриби (печериці) – 300-350 г;

  • картопля (невелика) – 5 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морквина – 1 шт.;

  • плавлені сирки – 2 шт.;

  • зелень;

  • спеції.

Гриби можна використовувати будь-які. Головне, щоб вам подобався їх смак. Теж саме із з зеленню. Сирний суп з куркою і грибами буде чудовим як з укропом, так і з петрушкою. Також їх можна поєднати.

Процес приготування сирного супу з куркою

Рецепт сирного супу з куркою дуже простий, адже всі складові є легкодоступними, а маніпуляції – дуже простими. Готування складається з наступних процесів.

1.         Миємо та очищаємо від плівки куряче філе. Ретельно підсушуємо та варимо у звичайній воді з додаванням спецій. Після закипання, коли буде перша піна, цей бульйон треба вилити. Далі курятину промиваємо та ставимо варитися у чистій воді до приготування.

2.         Чистимо гриби та нарізаємо тоненькими слайсами (3-5 мм).

3.         Очищаємо та рубаємо цибулю невеличким кубиком.

4.         Чистимо від шкірки та натираємо морквину за допомогою тертки (або нарізаємо соломкою).

5.         Очищаємо картоплю та нарізаємо кубиком по 1,5 см.

Розігріваємо сковорідку та наливаємо оливкову олію (або додаємо вершкове масло). Закидаємо нарізані гриби та смажимо до повного приготування. Потім подрібнену моркву з цибулею обсмажуємо на олії до тих пір, поки цибуля не буде напівпрозорої. Це означає, що овочі приготувались.

Другий етап

Коли відварена курка трохи охолоне, рубаємо її також кубиками.

Далі кладемо у каструлю усі овочі, шампіньйони та куряче м’ясо. Заливаємо все це бульйоном з курки та додаємо спеції за смаком. Варимо на невеликому вогні приблизно півгодини.

В цей час нарізаємо невеличким кубиком плавлений сирок. Чудово підійде вершковий плавлений сир (або вибирайте за бажанням).

За 5 хвилин до повної готовності додаємо до супу нарізаний сир та мішаємо, поки він повністю не розчиниться.

Сирний суп з грибами і куркою готовий, тому можна розливати по тарілках та посипати зверху мілко нарізаною зеленню.

Додаткові рекомендації

Чудовим доповненням до страви стануть грінки, які можна власноруч приготувати. Для цього наріжте невеличким кубиком хліб (виберіть той, який вам подобається) та розкладіть на лист для запікання. Поставте в духовку на 10 хвилин; температура повинна бути 180 градусів. Також можна грінки посмажити на сковорідці, з додаванням вершкового масла або соняшникової олії.

Суп сирний суп з куркою стане чудовим доповненням навіть для святкового стола. Він здивує усіх ваших гостів та рідних без зайвих заморочок.

Запит відправлено!

Дякуємо за звернення, ми обов’язково зв'яжемося з вами найближчим часом

Повернутися до сайту
Щось пішло не так

Нажаль ця форма зараз не працює, ми працюємо над вирішенняім цієї проблеми, якщо вам потрібно сконтактувати з нами, зателефонуйте за будь яким номером на сторінці контаків

Повернутися до сайту