Перші страви дуже корисні для шлунку, тому легкий суп із гречкою на основі курячого бульйону стане у пригоді для того, щоб перекусити в обід та надовго зберегти почуття ситості. До того ще гречка – досить дієтична крупа, тому, вживаючи її щодня у вигляді каші та супу, можна значно схуднути та наповнити організм енергією. Ця крупа наповнює тіло необхідними складними вуглеводами та має у своєму складі мікроелементи для гарної роботи підшлункової залози. А як приготувати гречаний суп з куркою, буде докладно описано у даній статті.
Як варити гречаний суп з куркою
Покрокова інструкція приготування супу.
- Для того щоб зробити бульйон, необхідно добре помити м’ясо. А потім покласти його у каструлю, налити туди води та ставити на вогонь, щоб воно варилося. Потрібно уважно стежити за водою, і, як тільки з’явиться піна, відразу ловити її. Потім необхідно зробити вогонь на мінімум і варити ще 45-30 хвилин до повного приготування м’яса. Витягнути його з каструлі та приправити отриманий бульйон потрібною кількістю солі.
- Почистити та промити картоплю, нарізати кубиками або брусочками. Додати картоплю у бульйон та варити до готовності, приблизно хвилин 5.
- Перебрати гречану крупу, викинути зайві чорні частинки. Промити її під проточною водою до стану повної прозорості води та додати у каструлю до картоплі. Варити ще 10 хвилин.
- Пательню ставити на вогонь. Залити олією та дати нагрітися.
- Тим часом підготувати овочі. Почистити та помити цибулю разом з морквою. Цибулю дрібно нарізати та відправити у пательню, смажити, помішуючи на слабкому вогні. Моркву потерти на середній або маленькій терці. Класти до цибулі та смажити далі до золотистого кольору овочів. Потрібно постійно помішувати засмажку.
- Тушкувати цибулю з морквою до їх розм’якшення. Вилити готову консистенцію до каструлі. Варити 5 хвилин до повного приготування усіх складових супу.
- Промити та подрібнити петрушку або іншу зелень. Коли суп гречаний з куркою вже готовий, посипати зеленню зверху.
Деякі поради щодо приготування смачного гречаного супу з куркою
Для того щоб гречана крупа розкрила весь свій потенціал і була смачнішою, її перед тим, як кидати у бульйон, обсмажують. Це робиться без додавання олії, та приблизно 5 хвилин її тримають на розпеченій пательні, постійно помішуючи. Таким чином, суп з гречки й курки стає більш ароматним та привабливим на вигляд.
Також нерідко до приготування страви додають лавровий лист, перець, приправу до курячого м’яса та інші прянощі, які подобаються.
Якщо хочеться розкрити гречаний суп з куркою по-новому, то це дуже просто. Тож нерідко до засмажки додають болгарський перець або томатну пасту чи гриби. Тому на питання, як варити гречаний суп з куркою, немає однозначної відповіді. І в процесі приготування можна експериментувати, виходячи з наявних у холодильнику продуктів. А щодо вибору м’яса то все ж таки рекомендують використовувати дієтичне та ніжне куряче філе. Від такої страви будуть у захваті всі члени родини, і навіть дітям вона прийдеться до душі.