Перейти до основного вмісту

Слойоний пиріг з куркою і грибами

Слойоний пиріг з куркою і грибами
60 хв.
4 персони

Найрізноманітніші рецепти випічки з м'ясом були і залишаються популярними серед господинь. Пиріг з слойоного тіста з куркою і грибами ідеально підходить для святкового столу, адже він не тільки смачний, але й ефектно виглядає.

Необхідні інгредієнти
Філе

400 г

Тісто
Тісто

500 г

Гриби
Гриби

200 г

Цибуля
Цибуля

1 шт

Часник
Часник

2 зубчики

Олія соняшникова
Олія соняшникова

2 ст. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

Після ознайомлення зі списком інгредієнтів, можна приступити до приготування. Потрібно уважно слідкувати за інструкцією, щоб створити прекрасний ароматний пиріг з слойоного тіста з куркою, який стане відмінним доповненням до столу або чудовою закускою для затишного вечора.

Начинка

Для обсмаження начинки використайте сковорідку з рослинною олією. Розігрійте олію на середньому вогні та покладіть цибулю та часник. Обсмажуйте їх, поки цибуля не зробиться золотистого кольору.

Додайте нарізане куряче м’ясо до сковорідки та обсмажуйте його до напівготовності. Коли м’ясо стане трохи підсмажиться, додайте нарізані гриби. Продовжуйте смажити, поки гриби  стануть м’якими та набудуть насиченого кольору.

Сіль та перець краще додавати поступово, куштуючи начинку. Додайте тим’ян або інші ароматичні трави, щоб підкреслити смак начинки.

Коли ваша начинка готова, вимкніть вогонь та залиште сковорідку зі смачним м’ясом та грибами на підставці. Дайте начинці трохи охолонути, перш ніж використовувати її для приготування пирога.

Приготування слойоного тіста з куркою і грибами

У великій мисці змішайте 400 г борошна та 1 ч. л. солі. Приєднайте 300 г масла нарізаного на невеликі шматочки, і перемішайте, розтираючи масло між пальцями так, щоб утворилася крихта.

Додайте 180 мл холодної води поступово, змішуючи інгредієнти, поки тісто не почне збиратися в кульку. Можливо, вам не знадобиться вся вода, тому додавайте її обережно.

Перекладіть тісто на робочу поверхню, посипану борошном, і злегка розкачайте його, згорніть у формі конвертика, потім знову розкачайте та згорніть. Повторіть цю операцію 4-5 разів. Після останнього складання обгорніть плівкою та поставте у холодильник на 30 хвилин, щоб воно відпочило.

Формування, випічка, зберігання та подача пирога

Приготовлене тісто розкачайте тонким шаром. Посередині розкладіть начинку, залишаючи вільні краї тіста. Защипніть краї, формуючи пиріг. Зверху зробіть невеликі надрізи, щоб виходила пара. Випікайте у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 30-40 хвилин. Готовий пиріг з куркою та грибами зі слойоного тіста повинен охолонути, потім розріжте його на порційні шматочки. З цих же інгредієнтів можна приготувати слойки з куркою і грибами.

Слойоний пиріг з куркою і грибами зберігайте у холодильнику, в  контейнері. Він не втрачає свої смакові якості протягом 2-3 днів. Рекомендується подавати пиріг у теплому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню чи соусом. Ваші гості обов’язково оцінять чудову випічку, смак якої нікого не зможе залишити байдужим.