Мабуть, немає людини, яка б не любила курятину. Вона вважається дієтичним видом м’яса. Вона рекомендована для споживання всім, навіть маленьким дітям і людям із хворобами шлунково-кишкового тракту. Щоб отримати максимальну користь від її споживання слід, по-перше, вибирати якісний продукт від перевіреного виробника, по-друге, дотримуватися технології приготування. Є безліч рецептів її приготування: запечена в духовці, смажена на пательні, супчик, дієтичні котлетки, м'ясо із овочами, гриль. Тепер пропонуємо на обід або вечерю спробувати ніжний салат з куркою, який також можна подати і на святковий стіл.
Корисні властивості курячого м’яса
Окрім того, що страви із куркою смачні, вони ще й корисні.
- Курка є відмінним джерелом білка, який необхідний для утворення та відновлення тканин в організмі.
- Куряче м’ясо, особливо без шкірки, містить менше жиру порівняно з іншими видами м’яса, такими як яловичина та свинина. Це добрий вибір для тих, хто стежить за споживанням жирів у своїй дієті.
- Курка також є джерелом ніацину та вітаміну B6, які відіграють важливу роль в обміні речовин. Тож помірне споживання в рамках збалансованої дієти може сприяти підтримці здоров’я.
- Курка є універсальним продуктом, який можна приготувати по-різному. Існує багато рецептів салатів із вареною, смаженою і копченою куркою.
Рецепт приготування
Нарізати кубиками курку, огірки, помідори, печериці, червону цибулю та сир. З’єднайте всі продукти. В окремій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, сіль та перець. Полийте заправкою та акуратно перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно просочилися.
Секрети приготування страв з куркою
Щоб ваш салат з куркою вийшов ніжний, смачний, соковитий і мав апетитний вигляд, є декілька секретів.
- Використовуйте курячу грудку без шкіри та кісток, це допоможе одержати ніжне м’ясо.
- Маринуйте сиру курку перед приготуванням у йогурті, томаті, лимонному соку, додавайте часник та імбир.
Готуйте із задоволенням! Смачного!