Українська кухня повна різноманітних смаколиків. Наші м’ясні страви, випічка, вареники відомі на весь світ. Особливе місце посідають вироби з муки. Серед них – тонесенькі млинці, які панували на столах слов’ян ще в дохристиянські часи. Традиційно вони готуються з рідкого яєчного тіста з акомпанементом у вигляді солоних чи солодких додатків. На Масляну популярне поєднання з червоною ікрою.
Цікаво, що українські господині готують чудові різновиди, так званих, налисників з будь-якого виду борошна – гречаного, кукурудзяного, пшеничного та навіть з манки.
Основа млинців з куркою
Зараз смачна ситна та легка у приготуванні страва може зустрічатися у кожній хаті під час сніданку, обіду та вечері. Вранці вдалою ідеєю буде поласувати млинцями з варенням, ягодами, кисломолочним сиром. На вечір зазвичай печуть солоні блины з куркою, яловичиною, рибою, печерицями, потрібкою, вареним яйцем та рисом.
В залежності від вподобань можна зробити тісто більш жирним або навпаки зовсім прісним. Обов’язкові інгредієнти включають:
- борошно;
- яйця;
- молоко або будь-яка рідина (вода холодна чи окріп, фруктовий сік, компот, сироватка, кефір та інше);
- сода, погашена оцтом або ні;
- цукор;
- сіль.
Для випікання береться тваринний/молочний/рослинний жир.
Традиційний варіант млинці з куркою
Тонкі, м’які млинці з куркою, грибами та сиром готують у декілька етапів.
- Підготуйте необхідний посуд та продукти. Краще використовуйте спеціальну млинцеву сковороду з антипригарним покриттям.
- Три яйця, столову ложку цукру та дрібку солі збийте міксером.
- Додайте просіяне пшеничне борошно вищого сорту (250 г) та ледь тепле молоко (0,5 л).
- Збивайте масу до однорідності. Оптимальна густота – як у сметани.
- За для уникнення пригоряння та прилипання до сковороди налийте столову ложку духмяної соняшникової олії.
- Далі нагрійте сковороду та змастіть її олією за допомогою кулінарного пензлика.
Рекомендація: щоб досягти круглої форми, наливайте тісто у центр та обертайте одразу. Тоді воно розтечеться по кругу.
Хитрощі та начинка
Пекти потрібно на середньому вогні з двох боків. Перевертати лопаткою. Готовий виріб слід змастити вершковим маслом або шматочком сала, щоб він не висох.
Час укладати начинку у млинці – смажену курку, гриби й сир.
Рецепт млинців з куркою та грибами у кожної господині свій. Але можна виділити основні деталі. Головна складність полягає у тому, як зробити м’ясо соковитим. Цікавим рішенням стане окреме приготування жульєну, а вже потім – фарширування млинців.
Компоненти:
- 300 г печериць;
- одно куряче філе чи два стегна курки;
- одна ріпчаста цибулина;
- 4 ст.л. сметани 20%.
- Дрібка чорного перцю та сіль – за смаком.
Етапи приготування млинців з куркою і сиром
Для млинців з куркою, печерицями і сиром необхідно посмажити подрібнену цибулю, додати слайси грибів та кубики курки. Тушкувати на середній температурі близько 10 хвилин. Додати сметану, спеції, готувати ще 2 хвилини. Далі слід присипати тертим твердим сиром.
Коли жульєн охолоне, можна викладати на млинець дві чайні ложки начинки та завертати рулетом або конвертиком.
Бажаємо найсмачніших млинців з ароматною куркою та грибами за вдалими рецептами.