Перейти до основного вмісту

Грибна юшка з куркою і перловкою

grybnoysup
45 хв.
4 персони

Грибний суп – це одна з самих простих та одночасно дуже цікавих та смачних страв. Додаючи якісь нові інгредієнти, господиня додає барви, що розкривають нові смакові спектри. Грибна юшка з куркою та перловкою буде чудовим поєднанням, оскільки курятина та шампіньйони дуже добре комбінуються між собою. Смак та аромат неповторні!

Необхідні інгредієнти
Філе

250 г

Сушені гриби
Сушені гриби

5 жмень

Лаврове листя
Лаврове листя

4 шт.

Перлова крупа
Перлова крупа

150 г

Картопля
Картопля

3 шт

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Морква
Морква

1 шт

Олія соняшникова
Олія соняшникова

для смаження

Сіль та спеції
Сіль та спеції

Приготування суп з грибами і куркою

Суп з грибами і куркою та перловкою потрібно готувати, опираючись на наступний рецепт.

  1. Промийте перловку та пересипте її до глибокої миски. Після чого крупу залийте холодною водою та залиште на декілька годин, щоб вона набухла. Коли це відбудеться, перекладіть її на друшляк.
  2. Наберіть половину каструлі води та закип’ятіть її. На каструлю покладіть друшляк з крупою так, щоб вона не діставала до води. Накрийте перловку кришкою та готуйте її так 30 хвилин до готовності. Якщо ви маєте пароварку, то цю процедуру проведіть у ній.
  3. Далі потрібна каструля, в якій необхідно довести до кипіння воду (два літри), перед цим трохи підсоливши її. Коли вона закипить, додайте суміш перців та доповніть це лавровим листям.
  4. Додати до каструлі курячу грудку та проварити приблизно 30 хвилин до готовності.
  5. Сушені гриби варто перекласти у посудину та залити окропом. Накрити кришкою та залишити на 15 хвилин. Коли гриби збільшаться у розмірі та пом’якшають, злийте воду та відставте їх на деякий час (грибний настій не виливати, він ще знадобиться).
  6. Після того як філе курки звариться, дістаньте його з посудини та наріжте невеличкими шматочками.
  7. Змішайте грибний настій та бульйон в окремій посудині та скип’ятить.
  8. Нарубайте гриби такими ж кусочками, як і курку.
  9. До цієї ж каструлі насипте перлову крупу, курятину та гриби. Варіть ще півгодини.
  10. Очистіть картоплю, моркву та цибулю та дрібненько наріжте. Нарізані картоплини додайте до супу та варіть ще на протязі 10 хвилин.
  11. На сковорідці розігрійте соняшникову олію та покладіть цибулю з морквою. Обсмажте 5 хвилин та додайте до усієї страви.
  12. З закритою кришкою дайте супу настоятись.

Подається, зазвичай, суп з куркою і грибами зі свіжоспеченим хлібом. Також можна юшку присмачити зеленню та сметаною (за своїм бажанням). Кожного здивує цей наваристий смак. Приготуйте цю страву, ви не пошкодуєте!