Перейти до основного вмісту

Гречка з тушеним курячим м’ясом

grechka-z-tushenim-kuryachim-myasom
30 хв.
4 персони
Необхідні інгредієнти
Філе

350 гр.

Гречка
Гречка

200 гр.

Вершки
Вершки

7-10%- 250 мл.

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Морква
Морква

1 шт.

Часник
Часник

2 зубки

Лаврове листя
Лаврове листя

2 шт.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Олія соняшникова
Олія соняшникова

1 ст.л.

Приготування

  1. Перекладіть в посуд куряче філе, спеції та сіль. Видавіть туди часник та перемішайте. Залиште на 10 хвилин маринуватися.
     
  2. Обсмажте гречку на сухій сковорідці пару хвилини, постійно помішуючи. Залийте підсоленою водою в пропорції 1:2 (тобто на одну склянку гречки необхідно дві склянки води) та поставте варитися. Коли вода почне закіпати, зменшіть вогонь та залиште на хвилин 15-20 під закритою кришкою.
     
  3. Наріжте цибулю та натріть моркву на терці.
     
  4. Розігрійте добре сковорідку, додаєте 1 ст.л соняшникового масла (можна обійтися і без нього або замінити будь-яким іншим) та викладіть м’ясо. Обжарте по 1-2 хв. із кожної сторони та перекладіть на тарілку.
     
  5. У тій же сковорідці обжарте цибулю з морквою, додайте вершки та готуйте соус 3 хвилини на середньому вогні. Після чого викладіть шматочки курячого філе знову на сковорідку у вершковий соус та залишіть ще на 5-7 хвилин для тушкування. Посоліть та поперчіть за смаком.
    Швидка соковита курочка готова.

Викладіть на тарілку готову гречку, шматочки філе, полийте соусом, прикрасьте листям петрушки та подавайте швиденько до столу.

Смачного.