Салати – незмінна складова застілля, незалежно від приводу святкування. Ласувати різноманітними салатами українці люблять, а господині намагаються вдосконалювати узвичаєні рецепти, додаючи їм нових смаків.
Підготовка компонентів для салату з копченою куркою і корейською морквою
Приготування салату з копченою куркою і корейською морквою просте. Достатньо подрібнити всі інгредієнти та зібрати їх в єдину страву. Спершу треба зварити яйця:
- помісти їх в посудину, промити з содою;
- скласти в невелику каструлю, залити водою (щоб повністю покривала);
- посолити (будуть легко очищатись від шкаралупи);
- поставити на середню температуру;
- кипіти мають до 15 хвилин;
- злити гарячу рідину, залити холодну;
- очистити, промити під проточною водою.
Яйця, філе, огірок, необхідно нарізати тоненькою соломкою. Помити та дрібно нарізати кріп. На крупній терці натерти картоплини.
Майонезний соус
Для заправки салату з курки та корейської моркви можна придбати готовий майонез або приготувати власний, підлаштовуючи соус під смакові вподобання родини. Рецептура наступна:
- у склянку блендера розбити два цілих яйця, не допускаючи розтікання жовтків;
- додати 250 г олії – оливкової або її комбінації з соняшниковою (пропорція – 1:2).
- Щодо спецій:
- гірчиця – дві чайні ложки;
- лимонний сік – столова ложка;
- цукор – 0,5 чайної ложки;
- сіль – 0,5 чайної ложки.
Блендер опускається на дно циліндричної склянки та без зупинок збиває суміш до густої консистенції. Рухати пристроєм можна вверх-вниз. Процес займе до 2 хвилин.
Збагати домашній майонез смаками допоможе додавання часнику в сушеному чи свіжому вигляді, паприки, чорного молотого перцю, кропу.
Секретом приготування ідеального соусу є використання компонентів кімнатної температури.
Фінішний етап
Збирається салат з куркою і морквою по-корейськи в такій послідовності:
- в роз’ємне кільце першим шаром викладається картопля, рівномірно розподіляється, утрамбовується, солиться, змащується майонезом;
- далі іде курка, потім – заправка;
- поверх неї – морква;
- далі – яєчний шар; трохи підсолюється, на нього наноситься соус;
- зверху – огірок;
- фінішний пласт – сирний; розподіляється по поверхні, розрівнюється.
Декоративний елемент – рублений кріп, ним прикрашається готова страва. Щоб салат не розпадався, варто поставити його на кілька годин в холодильник для просочення.
Знявши роз’ємну форму, можна подавати до столу. Салат готовий до споживання.