Перейти до основного вмісту

Салат з копченої курки і корейської моркви

Салат з копченої курки і корейської моркви
30 хв.
3 персони

Салати – незмінна складова застілля, незалежно від приводу святкування. Ласувати різноманітними салатами українці люблять, а господині намагаються вдосконалювати узвичаєні рецепти, додаючи їм нових смаків.

 

Необхідні інгредієнти
Філе

(копчене) 200 г

Майонез
Майонез

за смаком

Яйця
Яйця

3-4 шт.

Сир
Сир

100 г

Морква по-корейськи
Морква по-корейськи

200 г

Картопля
Картопля

(варена) 4 шт.

Огірок
Огірок

2 шт.

Гілочки кропу
Гілочки кропу

Підготовка компонентів для салату з копченою куркою і корейською морквою

Приготування салату з копченою куркою і корейською морквою просте. Достатньо подрібнити всі інгредієнти та зібрати їх в єдину страву. Спершу треба зварити яйця:

  • помісти їх в посудину, промити з содою;
  • скласти в невелику каструлю, залити водою (щоб повністю покривала);
  • посолити (будуть легко очищатись від шкаралупи);
  • поставити на середню температуру;
  • кипіти мають до 15 хвилин;
  • злити гарячу рідину, залити холодну;
  • очистити, промити під проточною водою.

Яйця, філе, огірок, необхідно нарізати тоненькою соломкою. Помити та дрібно нарізати кріп. На крупній терці натерти картоплини.

Майонезний соус

Для заправки салату з курки та корейської моркви можна придбати готовий майонез або приготувати власний, підлаштовуючи соус під смакові вподобання родини. Рецептура наступна:

  • у склянку блендера розбити два цілих яйця, не допускаючи розтікання жовтків;
  • додати 250 г олії – оливкової або її комбінації з соняшниковою (пропорція – 1:2).
  • Щодо спецій:
  • гірчиця – дві чайні ложки;
  • лимонний сік – столова ложка;
  • цукор – 0,5 чайної ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки.

Блендер опускається на дно циліндричної склянки та без зупинок збиває суміш до густої консистенції. Рухати пристроєм можна вверх-вниз. Процес займе до 2 хвилин.

Збагати домашній майонез смаками допоможе додавання часнику в сушеному чи свіжому вигляді, паприки, чорного молотого перцю, кропу.

Секретом приготування ідеального соусу є використання компонентів кімнатної температури.

Фінішний етап

Збирається салат з куркою і морквою по-корейськи в такій послідовності:

  • в роз’ємне кільце першим шаром викладається картопля, рівномірно розподіляється, утрамбовується, солиться, змащується майонезом;
  • далі іде курка, потім – заправка;
  • поверх неї – морква;
  • далі – яєчний шар; трохи підсолюється, на нього наноситься соус;
  • зверху – огірок;
  • фінішний пласт – сирний; розподіляється по поверхні, розрівнюється.

Декоративний елемент – рублений кріп, ним прикрашається готова страва. Щоб салат не розпадався, варто поставити його на кілька годин в холодильник для просочення.

Знявши роз’ємну форму, можна подавати до столу. Салат готовий до споживання.