Перейти до основного вмісту

Рамен рецепт з куркою

Рамен рецепт з куркою
40 хв.
2 персони

Все частіше страви японської кухні зустрічаються на нашому столі, адже вони відрізняються своїм насиченим смаком та неповторним ароматом. Однією з них є суп рамен з куркою, популярність якого в Японії зросла після війни, коли продуктів не вистачало, проте поставляли дуже багато пшеничної дешевої локшини.

Необхідні інгредієнти
Філе

300 г

Стегно

3 шт.

Олія соняшникова
Олія соняшникова

2 ч.л.

Часник
Часник

2 зубчики

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Соєвий соус
Соєвий соус

2 ст. л

Яйця
Яйця

4 шт.

Морква
Морква

1 шт. за бажанням

Зелена цибуля
Зелена цибуля

за бажанням

Чилі-паста
Чилі-паста

1 столова ложка

Вода
Вода

1,5 л

Локшина
Локшина

100-150 г

Кунжут
Кунжут

за бажанням

Основні інгредієнти супу рамен

Рамен рецепт з куркою доволі простий, але потребує на приготування трохи більше часу. Відмінною рисою такого традиційно японського супу є те, що усі його складові частини готуються окремо, але все швидко збирається до однієї тарілки за декілька хвилин. Він не вимагає особливих ресторанних умов, тому його можливо легко зробити на домашній кухні. Для цього потрібні такі інгредієнти:

  • куряча грудинка – 300 г;

  • стегно куряче – 3 шт;

  • соняшникова олія – 2 ч.л.;

  • часник – 2 зубчики;

  • чилі-паста – 1 столова ложка;

  • гаряча вода -1,5 л;

  • цибуля – 1 шт;

  • соєвий соус – 2 ст. л;

  • локшина Рамен — 100-150 г;

  • яйця – 4 шт.

Це основа, а далі пропозиції за смаком.

Додаткові компоненти супу рамен з куркою

За бажанням додаємо:

  • морква – 1 шт;

  • зелена цибуля – за бажанням;

  • проростки сої – за смаком;

  • кунжутне насіння  — за бажанням.

Коли усі компоненти зібрані, то розпочинаємо таїнство приготування рамен з куркою, рецепт якого відомий з давніх часів.

Покрокове приготування рамен з куркою

Для того, щоб вийшов ідентичний японський суп рамен з куркою, треба дотримуватися покрокового етапу приготування, який включає таку черговість:

  1. Перш за все треба зварити бульйон: закип’ятити 1,5 л води і покласти туди 3 шт курячих стегон, порізану на шматочки моркву та ¼ частину цибулі. Все це варити на маленькому вогні 1 годину.

  2. Дрібно нарізану цибулю обсмажити на соняшниковій олії.

  3. Курячу грудину нарізаємо  не товстими шматочками і обсмажуємо до рум’яного кольору разом з золотавою цибулею  до повного приготування.

  4. Додаємо до курятини 2 зубчика часнику, пропущеного через прес, соєвий соус та 1 столову ложку чілі пасти.

Підготовчий етап завершено.

Процес сервірування

Переходимо до створення краси:

  1. Лапшу Рамен приготувати згідно інструкції, вказаної на упакуванні.

  2. На дно тарілки поміщаємо локшину рамен, заливаючи її попередньо приготовленим наваристим бульйоном. Зверху викладаємо підсмажену курятину та зелену цибулю, проростки сої та кунжутне насіння.

  3. Куряче зварене яйце розрізаємо навпіл, перчимо та викладаємо зверху на страву.

Рамен з куркою готовий. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 4 порції смачного, ситного супу. Смачного!