Страви із додаванням курки по праву займають одне із перших місць в раціоні нашого народу. Ми полюбляємо смажену, копчену, запечену курку. Дітки із задоволенням куштують курячі котлети або рулетики. Супчики, що зварені на курячих кістках вважаються дієтичними і підходять навіть людям із хворобами кишково-шлункового тракту. Страви із рису також смакують із цим м’ясом, легко можна приготувати плов із курки. Існує безліч рецептів салатів із куркою: з овочами, зеленню, з йогуртом, оливковою олією, з сиром, сухариками і т.д. Багато смачних рецептів готують із додаванням локшини або рисової лапши з куркою.
Покрокове приготування лапші з куркою
Коли готується яєчна локшина з куркою, власне саму локшину слід готувати відповідно до інструкції на упаковці.
Приготування начинки:
у великій сковороді розігрійте олію і додайте нарізане куряче м’ясо, обсмажте його до повного приготування, потім перекладіть м’ясо на тарілку і залиште осторонь;
у тій же сковороді додайте цибулю та часник, і обсмажте їх до м’якості приблизно 3 хвилини;
додайте натерту моркву, червоний та зелений перець, а також квасолю, і продовжуйте готувати на середньому вогні, приблизно 5-7 хвилин;
поверніть обсмажену курячу грудку в сковороду з овочами і додайте соєвий соус та кетчуп.
В кінці страва може бути прикрашена зеленню. Лапша з куркою готова, смачного!
Тайська рисова вермішель з куркою: підготовка складових
Для приготування смачної тайської рисової лапші з куркою беремо:
200 г тайської рисової вермішелі;
2 шт. курячих грудок;
2 ст. л рослинної олії;
3-4 зубчики часнику;
1 цибулина;
1 морква;
1 червоний солодкий перець;
2 ст. л. соєвого соусу;
1 ст. л. лимонного соку;
на смак: свіжа м’ята та коріандр для прикраси.
Також, на етапі підготовки слід підготувати рисову вермішель. Покладіть вермішель у гарячу воду і залиште на 5-7 хв. Потім промийте вермішель холодною водою. Відкладіть убік.
Власне приготування лапші з куркою
Спочатку слід обсмажити курку та овочі:
- розігрійте сковороду додайте олію і нагрійте її;
- додайте подрібнений часник і обсмажте до появи аромату;
- всипте нарізані курячі смужки та обсмажте їх до золотистого кольору і відкладіть курку.
Наступний крок – приготування соусу та збирання страви.
У тій же сковороді додайте нарізану цибулю, моркву і червоний перець. Обсмажте овочі на середньому вогні до їхньої м’якості.
В окремій мисці змішайте соєвий соус та лимонний сік. Додайте цю суміш до овочів у сковороду та перемішайте.
Поверніть обсмажену курку на пательню разом з рисовою вермішеллю. Проготуйте ще 3 хв., подавайте із зеленню. Тайська рисова вермішель з куркою стане вашим улюбленим рецептом.