Перейти до основного вмісту

Лапша з куркою: рецепти

Лапша з куркою: рецепти
40 хв.
3 персони

Страви із додаванням курки по праву займають одне із перших місць в раціоні нашого народу. Ми полюбляємо смажену, копчену, запечену курку. Дітки із задоволенням куштують курячі котлети або рулетики. Супчики, що зварені на курячих кістках вважаються дієтичними і підходять навіть людям із хворобами кишково-шлункового тракту. Страви із рису також смакують із цим м’ясом, легко можна приготувати плов із курки. Існує безліч рецептів салатів із куркою: з овочами, зеленню, з йогуртом, оливковою олією, з сиром, сухариками і т.д. Багато смачних рецептів готують із додаванням локшини або рисової лапши з куркою.

Необхідні інгредієнти
Філе

400 г.

Локшина
Локшина

200 г.

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Морква
Морква

1 шт.

Болгарський перець
Болгарський перець

2 шт.

Квасоля червона
Квасоля червона

100 г.

Часник
Часник

2 зубчики

Соєвий соус
Соєвий соус

3 ст. л.

Кетчуп
Кетчуп

1 ст. л.

Олія соняшникова
Олія соняшникова

2 ст. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Покрокове приготування лапші з куркою

Коли готується яєчна локшина з куркою,  власне саму локшину слід готувати  відповідно до інструкції на упаковці.

Приготування начинки:

у великій сковороді розігрійте олію і додайте нарізане куряче м’ясо, обсмажте його до повного приготування, потім перекладіть м’ясо  на тарілку і залиште осторонь;
у тій же сковороді додайте цибулю та часник, і обсмажте їх до м’якості приблизно 3 хвилини;
додайте натерту моркву, червоний та зелений перець, а також квасолю, і продовжуйте готувати на середньому вогні, приблизно 5-7 хвилин;
поверніть обсмажену курячу грудку в сковороду з овочами і додайте соєвий соус та кетчуп. 
В кінці  страва може бути прикрашена зеленню. Лапша з куркою готова, смачного!

Тайська рисова вермішель з куркою: підготовка складових

Для приготування смачної тайської рисової лапші з куркою беремо:

200 г тайської рисової вермішелі;
2 шт. курячих грудок;
2 ст. л рослинної олії;
3-4 зубчики часнику;
1 цибулина;
1 морква;
1 червоний солодкий перець;
2 ст. л. соєвого соусу;
1 ст. л. лимонного соку;
на смак: свіжа м’ята та коріандр для прикраси.
Також, на етапі підготовки слід підготувати рисову вермішель.  Покладіть вермішель у гарячу воду і залиште на 5-7 хв. Потім промийте вермішель холодною водою. Відкладіть убік.

Власне приготування лапші з куркою

Спочатку слід  обсмажити курку та овочі:

  • розігрійте сковороду додайте олію і нагрійте її;
  • додайте подрібнений часник і обсмажте  до появи аромату;
  • всипте нарізані курячі смужки та обсмажте їх до золотистого кольору  і відкладіть курку.

Наступний крок – приготування соусу та збирання страви.

У тій же сковороді додайте нарізану цибулю, моркву і червоний перець. Обсмажте овочі на середньому вогні до їхньої м’якості.

В окремій мисці змішайте соєвий соус та лимонний сік. Додайте цю суміш до овочів у сковороду та перемішайте.

Поверніть обсмажену курку на пательню разом з рисовою вермішеллю. Проготуйте ще 3 хв., подавайте із зеленню. Тайська рисова вермішель з куркою стане вашим улюбленим рецептом.